Huskøb trin for trin

Sponsoreret indhold
Når man står som førstegangskøber, der som navnet antyder at det er første gang, man køber hus, og man måske heller ikke er så gammel, kan det virke uoverskueligt at skulle i gang med den store proces, det er at købe et hus. Man drømmer bare om et dejligt hus med have til, hvor de måske ikke ret store børn kan løbe og og lege og tumle.
Her i artiklen gennemgår vi trin for trin, hvordan et huskøb foregår, så læs med, hvis du selv er ung og uerfaren udi huskøb, men gerne vil have foden under eget bord og græs under tæerne. Vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe hus.
Sådan gør du
Find drømmehuset
Først må I gøre jer klart, hvor I har lyst til at bo. Har I små børn, er der praktisk at bo i nærheden af bedsteforældre, så de kan hjælpe med at passe børnene og ikke mindst kan børn og bedsteforældre have stor glæde af hinanden. Det kan også være relevant at se på, hvor i nærheden der ligger skoler og daginstitutioner samt indkøbsmuligheder. Dernæst kan I se på, hvad I har brug for. Hvor mange værelser skal der være? Skal der være køkken-alrum eller foretrækker I et lukket køkken, hvor man kan arbejde i fred og gæsterne ikke kan se opvask og andet rod?
Også prisen er naturligvis en faktor. Her må I tage i banken og finde ud af, hvor meget I kan låne, og samtidig få kortlagt, hvor meget I har råd til at betale af på lånet hver måned. Sammen med bankrådgiveren finder I frem til, hvad huset maksimalt må koste.
Køb
Når I har fundet drømmehuset og I har grønt lys fra banken skal I i gang med at købe. Man køber hus via en ejendomsmægler. Her kan det være en rigtig god idé at søge køberrådgivning hos en boligadvokat. Boligadvokaten hjælper med gennemgang af købsaftalen og støtter jer også i dialogen med bank og mægler. Inden I sætter jeres underskrift på købskontrakten, bør I desuden sikre jer, at der er lavet en tilstandsrapport på huset, og at I er klar over, hvad evt. kritikpunkter kan få af betydning for jer.
Flyt ind
Når kontrakten er skrevet under og tiden er kommet, gælder det om at få pakket flyttekasserne og bestilt en flyttebil. I kan invitere venner og familie til at hjælpe med at pakke ned og pakke ud, så går det hurtigere med at komme på plads i det nye hjem. Måske trænger huset til en gang maling, det er mest praktisk at gøre inden I flytter ind, men hvis tiden er knap, kan I vente til I er flyttet ind og så tage det lidt ad gangen. Med denne lille guide er I klar til at kunne kalde jer husejere, og tilbage er der kun at sige rigtig god fornøjelse med jeres nye hjem, som forhåbentligt vil danne ramme for mange gode stunder både inde i huset og i haven, hvor leg og havefester venter.
Del


