Friday, December 7, 2018

Tjek dit hus, før skader når at indtræde

Sponseret indhold

Det er fantastisk at være husejer. Du kan selv bestemme, hvad du vil bygge om og forbedre, så længe det bare er i overensstemmelse med kommunens retningslinjer. Der kommer dog også mange flere forpligtelser som husejer. Der er blandt andet mange forskellige tjek, du bør foretage i løbet af året, så du kan sikre, at der ikke kommer skader på huset.

Vær opmærksom på vandet omkring dit hus
Selvom dit hus står i alt slags vind og vejr og ofte i utrolig meget regnvejr, er almindelige huse faktisk utroligt dårlige til at håndtere vand, og det er derfor vigtigt at sørge for, at vandet bliver ledt væk fra huset. Det betyder, at det er vigtigt, at du en til to gange om året tjekker terrænet omkring huset og sprækker i soklen.

Det er utrolig nemt at sørge for at tjekke soklen og terrænet, da du ofte bevæger dig omkring huset og lige kan lade øjnene falde på soklen. Hvis du opdager revner i soklen, skal du undersøge, om der lyder hult omkring revnen. Er lyden hul omkring en revne i soklen, bør du udbedre dette med det samme, da det giver mulighed for, at fugt kan trænge ind i fundamentet på huset, og det kan derfor blive en meget dyr fornøjelse.

Ligeledes bør du være opmærksom på, om vandmasser ophober sig omkring husets sokkel efter regnfald, da det ligeledes kan være en meget dyr affære at udbedre den skade, så store mængder af vand kan gøre ved fundamentet på et almindeligt hus. Der skal ofte et større projekt til at udbedre sådanne problemstillinger. Det gøres ofte ved, at der lægges dræn, faskiner og regnvandskassetter, som kan lede vandet væk fra huset.

Sørg for, at varmen holder, når vinteren nærmer sig
Når vinteren langsomt trænger sig på, er det ofte på tide at sørge for, at fyret og dine radiatorer fungerer, som de skal, så det ikke bliver koldt i løbet af vinteren. Den nemmeste måde at tjekke, hvorvidt termostaterne på dine radiatorer virker optimalt, er ved at sætte allesammen på maksimal varme og tjekke, om alle radiatorerne varmer helt op. Efterfølgende kan du slukke radiatorerne igen og se, om allesammen slukker for varmen.

I tilfælde af at radiatoren ikke virker, er der nogle gange mulighed for, at du kan fikse termostaterne, men ofte vil det være mest optimalt at købe nye. I visse tilfælde kan det også være, at det gamle fyr trænger til en udskiftning, og der er mulighederne heldigvis mange. Der findes mange forskellige typer fyr, men træpiller er en klar vinder, når det kommer til økonomi og miljøvenlighed, og er ofte en mulighed, de fleste ikke kender til.

Har du krav på udbedring af fejl og mangler?
De fleste ombygninger i de danske hjem er af ren kosmetisk karakter, og det kan være nye badeværelser, køkkener eller nedrivning af vægge. Det er dog ofte i forbindelse med ombygninger, at vi som husejere opdager tidligere bygningsfejl, der har været, og i mange tilfælde vil du opleve, at sådanne fejl ikke har været i tilstandsrapporten.

Det betyder, at der kan være mulighed for at indhente kompensation, erstatning eller andet fra sælger. Der er dog mange indviklede regler om, hvornår det er dig selv eller sælger, der skal dække udgifterne til udbedring af fejlen. Når og hvis du opdager sådanne fejl på dit hus, bør du alliere dig med en boligadvokat, der kan hjælpe med at vurdere, om du har en sag, og hjælpe med at sørge for, at sagen bliver kørt til din fordel.

Privatlivspolitik