Saturday, December 1, 2018

Infrarød indsigt


Hvis dit hus er utæt, kan trækket i værste fald give skimmelsvamp. Her kan du se, hvordan du spotter kuldebroerne i dit hus.

Gør dit hus mere tæt, så du får bedre komfort, lavere varmeudgifter – og et hus, der er mere værd! Sæt en effektiv stopper for de steder, hvor varmen har lettere ved at slippe ud og kulden ind.

Termografering
Du kan få lavet en termografisk undersøgelse, som afslører kuldebroerne. En termografering viser overfladetemperaturen på bygningsflader og konstruktioner. Du kan både få en indvendig og udvendig termografering. Den indvendige undersøger døre, lofter, vinduespartier og samlinger omkring loft, vægge og gulve. Den udvendige termografering undersøger tagflader, kviste, gavle og ydermure.

En termografering kan kun gennemføres, når der er mindst 12 graders forskel på temperaturen inde i huset og udenfor. Det betyder i praksis, at termografering, her i Danmark, kun kan udføres fra november til april. Du kan få en professionel fagmand til at stå for undersøgelsen eller selv leje et termografisk kamera.

Blower Door
Med en Blower Door-test bliver et apparat med en indbygget ventilator monteret i døråbningen. Ventiler og aftrækskanaler forsegles. Der skabes et overtryk, så det blæser ud alle de steder, hvor huset er utæt. Den luftmængde, der skal tilføres, er derfor et udtryk for størrelsen af utæthederne.

Renoveringsplaner
Resultaterne fra en termografering og en Blower Door-test er en god start, når du sammen med en entreprenør eller en rådgiver skal lave en plan for dit renoveringsprojekt. Så er du sikker på at få lukket alle utæthederne.

Privatlivspolitik