Wednesday, November 14, 2018

Har du styr på dit tag?

Sponseret indhold

Dit hus bliver udsat for det værste vind og vejr, og det eneste, der står mellem dig og dårligt vejr, er taget på dit hus. Taget er så at sige en af de vigtigste dele af dit hus, men også en af de mest udsatte, og derfor er det vigtigt, at du sørger for vedligeholde dette.

Dit tag er vigtigt
Der er forskellige levetider på de forskellige tage, og det er vigtigt, at du sørger for at vedligeholde dit tag så godt som muligt, så det kan leve så længe som muligt, da det kan være en dyr affære at skifte taget ud med nyt. Det er ikke kun tagets materiale, der har betydning for levetiden af taget, men også hældningen på taget og placeringen af huset.

Hvis dit hus er placeret uden for byen, vil taget være mere udsat, da huset ikke står i læ for andre bygninger. Flade tage, som er under 40 grader i hældningen, lever ofte også kortere end spidse tage, da der nemmere bliver samlet skidt og andet på taget, der skal renses for dette. Der er mange faktorer, der spiller ind på levetiden af dit tag, men når taget har nået sit endeligt, skal der selvfølgelig ligges nyt tag.

Vælg den rigtige tagtype
Når du skal lægge et nyt tag, er det ikke altid bare lige at vælge et tag magen til det gamle. Det kan være, at du vil have et tag, der kræver mindre vedligeholdelse eller måske et tag, der er billigere at lægge, men som det første bør du tjekke, om der er bestemmelser i lokalplanen, der dikterer, hvilke tagtyper der er tilladt i dit område. Efter du har tjekket lokalplanen, bør du undersøge, hvilke typer tage som din tagkonstruktion kan bære. Det nytter ikke at købe et dyrt kobbertag, som husets tagkonstruktion ikke kan bære.

Der er også et spørgsmål om levetiden på tagtypen, og et stråtag lever typisk 20-40 år alt efter niveauet af vedligeholdelse, mens ståltag har en levetid på 40-50 år og samtidig også er en yderst billige løsning sammenlignet med andre tagtyper. Der findes mange producenter, der kan skræddersy ståltaget præcis til dit hus, og som også sørger for et mindre spild i produktionen og taglægningen. Et godt eksempel på sådanne producenter er Profilmetal.

Selvom det er vigtigt at vælge de korrekte materialer på baggrund af miljøvenlighed, pris og kravet om vedligeholdelse, er det også vigtigt at vælge en tagtype, der matcher husets design. Valg af forkerte materialer kan have en yderst negativ indvirkning på det æstetiske udtryk, som huset giver.

Find et nyt hjem i mellemtiden
Når der skal lægges nyt tag på huset, er det ofte ikke nemt at blive boende i huset i den periode, og det er derfor en god idé at finde et sted, hvor familien kan være bosat i mellemtiden. Det er en god løsning at bo ved noget familie, men det kan for mange også være trættende i længden. Du bør derfor overveje at bruge lidt ekstra penge på at lede efter et hus til leje. Så har I også mulighed for at få ordnet badeværelset eller køkkenet samtidig med taget, uden at det vil skabe nogen gener for familien.

Privatlivspolitik