Friday, October 25, 2019

Få styr på facaden på din bolig

Sponseret indhold

Facaden af hus og have er det første du ser som besøgende eller generelt udefra. Det er også dette, der vil gå og irritere dig dagligt, hvis du trænger til rengøring eller måske renovering. En renovering af facaden er en omfattende opgave, og det er måske ikke alt, man kan lave selv. Et hus får som regel mest vedligeholdelse indvendigt.

Lidt kan gøre meget – renover din nuværende facade
Ønsker du en helt ny facade eller renovering af din nuværende? Dette er det første spørgsmål, man skal stille sig selv, inden man kaster sig over projektet. De fleste vælger den helt klassiske løsning og pepper den gamle facade op, da det sjældent er et lige så stort projekt. 

Der findes mange af de ældre parcelhuse rundt om i Danmark fra 60´erne og 70´erne. De er ikke altid helt moderne, og det gælder særligt husets udvendige udseende. Det er i høj grad farver og materialevalg, der får husene til at virke lidt gammeldags og usmarte sammenlignet med moderne standarder. Selvom der ikke altid er mulighed eller behov for gennemgribende moderniseringer eller forbedringer, er der en række mindre tiltag, man kan gennemføre udvendigt. En klat maling kan gøre meget, så det er bare om at komme i gang. Måske man i processen også lige kan give haven en makeover – det hjælper altid langt mere, end man lige tænker.

Gør det selv – det kræver ikke så meget
Større ændringer og forbedringer udendørs er krævende og bekostelige, men du kan også nøjes med nogle mindre ændringer. De udvendige facader, som træ og gullige mursten, ikke mindst døre og vinduer, kan friskes op med maling eller træbeskyttelse – gerne i lysere farver.

Jo mere dækkende den behandling, du laver, er, desto bedre beskytter den træet. Det er vigtigt, at man tjekker kvaliteten på træet inden og gør et grundigt forarbejde, særligt når der er tale om det udvendige træværk. Det skal rengøres og slibes, revner skal fyldes ud, og man skal sørge for at vælge den helt rigtige type maling eller træbeskyttelse.

Det kan være en god ide at forberede projektet i god tid, for det er med sikkerhed en nødvendighed at leje et stillads eller maskiner, som man ikke selv bare lige har stående. Alulock har en lang række stiger og stilladser, som er gode til netop et projekt som dette. Det kan også være, at det er nødvendigt med en personlift eller andre platforme, der gør det nemmere at nå stederne, man ikke kan nå fra jorden.

Man må yde før man kan nyde
Det er ikke altid sjovt at stå med dette projekt alene, da det ofte er mere omfattende, end man lige går og tror. Det kan derfor være en genial ide at samle familie, venner og naboer til at deltage. Man bliver langt hurtigere færdig, jo flere man er om det. De fleste er til at lokke med lidt øl og godter og god opvartning undervejs. På Netpris kan man få gode grænsehandelspriser online, og det bestilles lige til døren, så man ikke skal helt over grænsen. Det er på den måde langt mere overskueligt at stille en god portion til rådighed for sine gæster, så de ikke mangler noget igennem den hårde arbejdsdag.

Hvis man er hurtig færdig, kan man byde på en god grillpølse og nyde den nye facade fra havestolen. At stille noget til rådighed for de mange håndværkere og familien, der hjælper til, er bare super god stil, og der er samtidig langt større chance for, at man har flere hjælpende hænder til rådighed. Det kan være rart at få projektet overstået på en dag eller weekend.

Privatlivspolitik