Wednesday, November 7, 2018

Få gode råd og vejledning til dine hus- og haveprojekter

Sponseret indhold

Der er altid nok at gøre for en husejer. Uanset om du er en mere eller mindre habil hobby-handymand, eller du foretrækker at hyre fagfolk til at ordne det meste i huset eller i haven, så er der konstant opgaver, der bør og skal klares.

Opgaver i haven
Om din have er en lille hyggelig gårdhave eller en smukt anlagt park, så står opgaverne i kø. Klarer du selv gartnertjansen, må du have et blik for, hvad der trænger til at blive ordnet nu og her, og hvad der burde ordnes, inden sæsonen er forbi.

Ud over de gartnerrelaterede arbejdsopgaver, så er der også alle de mange håndværksmæssige opgaver. Der er havefliser, der skal lægges, holdes fri for ukrudt, renses og rettes op på. Ligeledes skal terrassen anlægges, bygges, overdækkes og vedligeholdes.

Så skal der måske bygges eller renoveres et haveskur, en carport, en pergola, et fuglebad, en trappe og så videre og så videre.

Opgaver på husets yderside
Husets facader og tag udgør mange kvadratmeter overflade. Afhængigt af overfladernes materiale, så skal disse også passes og vedligeholdes.

Et træhus skal olieres og eventuelt males. Medtagne brædder skal skiftes ud, og træværket omkring vinduerne skal behandles og males. Et hus, der er bygget af mursten, gasbeton eller andet materiale skal naturligvis også holdes vedlige.

Fundamentet skal holde sig pænt og stabilt, vinduesrammer skal efterses og behandles, og vinduerne skal måske skiftes ud.

Taget er et kapitel for sig. Først og fremmest skal det være tæt. Desuden skal den holdes fri for alger og lignende. Tagrender skal efterses og renses, og nedløbsrør skal tømmes for blade og skidt, der kan blokere regnvandets fri passage. Sokler skal pudses op. Fuger skal tilses, vindskeder skal males eller skiftes ud.

Opgaver inde i huset
Inde i huset er der heller ingen ende på mængden af arbejdsopgaver. De spænder vidt – lige fra vvs-opgaver, over almindelig oprydning og rengøring og til afhøvling af gulve. Alle rum skal fungere. Især køkkenet og badeværelset kræver en vis grad af ekspertise.

Der er også en stor opgave i at sørge for, at huset er velisoleret. Det kræver også, at det bliver gjort korrekt – ellers kan det gøre mere skade end gavn på huset. I det hele taget skal husets indre holdes fra kælder til kvist. Opgaverne spænder vidt, og de kommer i en lind strøm.

Det er lidt af en mundfuld
Ude og inde. Oppe og nede. Der er nok at se til. Derfor må du fra opgave til opgave gøre op med dig selv, om det er dig selv eller en professionel, der skal udføre de mange og mangfoldige forskellige arbejdsopgaver i og uden for dit hus.

De fleste husejere er jo heller ikke ligefrem eksperter i alle de mange håndværksmæssige opgaver, sådan et typisk parcelhus kan byde på.

Til de uvante eller de mere krævende opgaver kan det være en stor hjælp at få noget vejledning og nogle gode fif til, hvordan opgaven skal gribes an.

Hos www.byggeexpert.dk får du både udførlig vejledning til mange af husets og havens opgaver og mulighed for at indhente tre uafhængige tilbud på opgaven fra fagfolk.

Dermed bliver du hurtigt i stand til enten selv at klare ærterne eller vurdere, at du må hyre en fagmand til det.

Med årene får du naturligvis en vis erfaring i at håndtere, hvad der måtte opstå af praktiske udfordringer på din matrikel. Men for de fleste overstiger – i hvert fald nogle af opgaverne – mængden og arten af opgaver et realistisk niveau at kunne nå og at kunne klare.

Privatlivspolitik