Thursday, April 12, 2018

Tyvstart og kom tyven i forkøbet


Indbrudstyve arbejder helst lydløst og i skjul. Der er flere ting, du kan gøre, så de mister lysten til at begå indbrud hos dig.

Vinduerne er tyvens foretrukne vej ind i dit hus. Sørg for, at vinduerne er i god stand, så de ikke så nemt kan brydes op. Tyven vil hellere tage hele ruden ud end at smadre den – det larmer nemlig ikke. Du kan forhindre det ved at fastgøre ruden med silikone langs de lodrette sider og det vandrette overstykke eller sætte særlige beslag i. Glasdøre og vinduer kan også sikres med en indvendig lås. Så kan tyven ikke knuse ruden, stikke hånden indenfor og låse op.

Hvis dit hus har de gamle Ruko-låse, hvor nøglen har et rundt hoved, bør du skifte låse og nøgler. Disse låse kan nemlig let åbnes med en bankenøgle,der fungerer som en låsepistol. Gå i stedet efter borebeskyttede låse med høj dirke- og kopieringssikkerhed.

Luk af med din telefon
I dag vælger flere og flere at installere en elektronisk lås. Der findes flere forskellige typer. Du kan enten installere en kodelås, hvor du skal indtaste en kode, eller en lås, hvor du skal anvende nøglebrik, eller en løsning, hvor du kan åbne ved hjælp af din smartphone. Det er en app, du downloader på din smartphone, som sørger for, at du kan komme ind. Du skal indtaste en kode via appen for at låse døren op – som tilfældet er med din netbank eller MobilePay. Hvis du skal have håndværkere, kan du sende dem en kode, som virker i et begrænset tidsrum. Så længe de elektroniske dørlåse opfylder de normale forsikringskrav til sikker aflåsning, er de godkendt til brug i private boliger. Og det er de fleste i dag.

Larmende alarmer
En hylende alarm stresser tyven. Du kan installere et alarmsystem, der er tilknyttet en kontrolcentral, som sender en vagt ud til din bolig, hvis alarmen går. Servicen koster som regel et månedligt gebyr. Men der findes også alarmer uden abonnement. Her får du selv, din ægtefælle og eventuelt en god nabo besked i tilfælde af alarm, og I skal derefter selv tilkalde politiet.

Privatlivspolitik