Tuesday, October 16, 2018

Gør det rigtigt, når du gør-det-selv

Sponseret indhold

Det er vigtigt at gå rigtigt til værks, når du kaster dig over et nyt gør-det-selv-projekt. Her får du en gennemgang af de ting, du altid bør tjekke og have styr på, inden du går i gang.

Inden du går i gang med de helt store gør-det-selv-projekter, skal du lave dit forarbejde grundigt. Det betyder, at du skal sætte dig ind i eventuelle regler, der gør sig gældende for netop dit projekt, og at du skal skaffe det rigtige tøj, værktøj og de ønskede materialer, inden du går i gang.

Klæd dig korrekt på
Det er vigtigt, at du er rigtig klædt på – specielt, hvis dit gør-det-selv-projekt foregår udendørs på en tid af året, hvor det er svært at holde varmen. Og er du typen, der tit tager gør-det-selv-kasketten på, er det særligt fordelagtigt at have noget tøj, der kun bliver brugt til det, og hvor det derfor ikke gør noget, hvis det bliver beskidt. Du kan blandt andet finde arbejdsjakker og -veste her.

Sørg også altid for at have det rette sikkerhedsudstyr. Brækkede arme og ben, hjernerystelser og øjenskader er blandt de hyppigste gør-det-selv-skader på landets skadestuer, og de kan undgås, hvis bare du tænker dig om.

Hvad må du egentlig?
Inden du går i gang med et større projekt, er det altid en god idé, at du sætter dig ind i, hvad du må og ikke må. Det gælder blandt andet vvs- og el-arbejde, hvor der er skrappe regler for, hvornår du skal benytte en autoriseret. Du kan med fordel læse mere om reglerne for gør-det-selv-el-arbejde på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du også finder en række informationsvideoer om, hvilke typer vvs-arbejde der må udføres uden autorisation.

Uanset om du må eller ikke må udføre arbejdet selv, er det altid en god idé at overveje, om du har den rigtige viden på området, inden du går i gang, eller om det måske bedre kan betale sig at smide lidt penge efter opgaven, så den med sikkerhed bliver løst korrekt. 

Find tips, tricks og inspiration
Står du i en situation, hvor du har brug for gode råd eller tips og tricks til gør-det-selv-arbejdet, eller mangler du inspiration, en update på de nyeste regler, eller vil du gerne vide mere om andres oplevelser med bestemte projekter, kan du med fordel benytte Bolius. Her kan du finde alverdens artikler, som henvender sig til dig, der har dit eget hus, og der er meget godt at hente her.

Privatlivspolitik