Wednesday, November 28, 2018

Forsvarlige forsikringer


Har du gennemgået alle dine forsikringer i løbet af de sidste to år? Opdatér dine forsikringer og spar penge.

Rigtig mange glemmer at tjekke deres forsikringer løbende, når først de har tegnet dem, og det kan resultere i, at de er uhensigtsmæssigt forsikret. Er der sket større ændringer i dit liv, er det en god idé at gennemgå forsikringerne og eventuelt omlægge dem, så de passer til din nuværende tilværelse. Du får her fem tips til, hvordan du kan spare penge på dine forsikringer uden at gå på kompromis med sikkerheden:

1. Saml forsikringerne
Hos mange forsikringsselskaber udløser det en rabat, hvis du samler dine forsikringer hos dem. Ofte drejer det sig om, at du som minimum skal have tre forsikringer hos det samme forsikringsselskab.

2. Betal årligt
Det kan være fristende at betale dine forsikringer månedligt, så det hele kører jævnt på budgetkontoen, men faktisk kan det være en god idé at betale årligt. Betaler du løbende, vil du som regel opleve, at der kommer et gebyr på.

3. Tjek, at dit indbo ikke er over- eller underforsikret
Når du forsikrer dit indbo, er det vigtigt, at du angiver den rigtige værdi. Er din indbosum sat for højt, er du overforsikret. Jo højere du sætter din indbosum, jo mere skal du betale i forsikring. Du kan dog aldrig få udbetalt mere i erstatning, end dine mistede ejendele er værd. Er du derimod underforsikret, betyder det, at du har angivet, at dit indbo er mindre værd, end det reelt er tilfældet. Her risikerer du, at du ikke får alt dit tabte indbo erstattet, hvis der fx opstår brand i dit hjem. Det er derfor en god idé at få vurderet værdien af kostbare smykker, kunst og designmøbler, så du kan angive en korrekt indbosum.

4. Tilpas bilforsikringen
Antallet af kilometer, du kører i din bil om året, er afgørende for prisen på din bilforsikring. Derfor kan du også med fordel tjekke, om det kilometer- forbrug, du har oplyst på din bilforsikring, stemmer overens med det faktiske kilometer-forbrug. Har du fx fået nyt arbejde, hvor der ikke er så langt frem og tilbage som tidligere, så husk at opdatér din bilforsikring.

5. Undgå dobbeltforsikring
Det er ikke utænkeligt, at der er overlap i dine forsikringer. Har du købt nyt elektronik, er du måske dækket ind både gennem forretningen og gennem din elektronikforsikring. Du kan dog ikke få erstattet den samme ting to gange, og derfor kan det slet ikke betale sig at forsikre det samme område to forskellige steder. Det samme gør sig gældende med din rejseforsikring, hvor ikke alle ved, at man er dækket ind via sit MasterCard.

Du bør gennemgå dine forsikringer, hvis:
› der er blevet flere eller færre i husstanden
› nogle i hustanden har fået nyt job
› du er blevet skilt
› du/I har bygget om
› du/I har skiftet bolig
› du har øget værdien af dit indbo ved køb af fx kunst eller smykker

Privatlivspolitik