Tuesday, September 10, 2019

Din rengøringshjælp gør dig lykkeligere

Et canadisk studie fra 2017 viser, at du rent faktisk bliver lykkeligere, hvis du hyrer hjælp til rengøring af din private bolig.

6.271 amerikanere, canadiere, danskere og hollændere blev i studiet spurgt om, hvor mange penge de bruger på at købe hjælp til de huslige pligter, herunder rengøring, havearbejde, indkøb og børnepasning, og hvor lykkelige de føler sig.

På en skala fra 0 til 10 lå forsøgspersonerne gennemsnitligt på 7. Undersøgelsen viste dog, at de, der ikke brugte penge på serviceydelser, gennemsnitligt lå på 6,5, mens de, der købte serviceydelser, lå på 7,5.

I en anden undersøgelse fra 2017, foretaget af YouGo for Bolius, svarer 4 ud af 10, at de ser rengøring som en belastning for husstanden. 

Det er win win
Selvom du måske tænker, at rengøringshjælp ikke er dér, du har lyst til at bruge dine penge, så er det ofte godt givet ud. Ud over at du tilsyneladende bliver lykkeligere, får du også frigivet tid, som du kan bruge på det eller dem, du holder allermest af. Og så er der desuden et fradrag på op til 6.100 kr. pr. person i 2019 på serviceydelser som eksempelvis rengøringshjælp.

Har du haft håndværkere på besøg?
Har du haft besøg af håndværkere, kan du med fordel overveje at få hjælp til rengøringen – selvfølgelig afhængigt af, hvad du har fået lavet. Er der tale om en større renovering, og er der eksempelvis blevet boret i vægge, vil du med al sandsynlighed blive mødt af et fint lag støv i de pågældende rum. Især murestøv kan være svært at få bugt med, hvis det først har fået sneget sig ind under alle møblerne og har lagt sig på kanter og lister.

Serviceydelser der giver fradrag:
› Vask og aftørring af flader i boligen
› Rengøring af toilet og bad
› Støvsugning, gulvvask og boning
› Opvask, tøjvask og strygning
› Rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m.

Se mere på www.skat.dk.

Privatlivspolitik