Tuesday, November 20, 2018

Udlej din bolig og få mere plads i budgettet

Sponseret indhold

Det er ikke altid lige let at få solgt boligen. Det kan også være, du vil på en længere ferie til udlandet og derfor har brug for at udleje din bolig. Der kan være meget at holde styr på, når du skal udleje din bolig, og derfor får du her et overblik over, hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når du skal udleje din bolig.

Hvornår kan jeg udleje min bolig?
Det er typisk i forbindelse med et midlertidigt job i udlandet i form af en udstationering eller en længere ferie, at vi vælger at udleje vores bolig. Det kan også være, at du har problemer med at sælge boligen og derfor vælger at leje boligen ud i et års tid, mens markedet bliver bedre. Der kan dog også være situationer, hvor boligreguleringsloven pålægger dig at lade boligen være beboet. Der sker ofte i forbindelse med, at du flytter til udlandet, men du har ikke pligt til at leje ud i forbindelse med en længere ferie.

Lav en skriftlig aftale
Der er ingen regler eller love om, at du skal udforme en skriftlige aftale med lejer, men det er en klar fordel, at du udformer en skriftlige lejekontrakt i tilfælde af problemer under lejeperioden. Lejer har ret vidtgående rettigheder, og du kan være mere beskyttet, hvis der er specielle forhold angivet i lejekontrakten. Det kan f.eks. være i forbindelse med en tidsbegrænset lejeperiode, hvor det vil være en god idé at have perioden specificeret i lejekontrakten, da det er utrolig svært at komme af med en lejer, hvis kontrakten er ubegrænset.

Det kan også være en god idé at have inkluderet specielle forhold om opvaskemaskiner eller andre faciliteter, som enten er en del af boligen eller ikke er en del af boligen, og ansvaret ligger derved forskelligt. Er opvaskemaskinen en del af boligen, vil det være dit ansvar at skifte den i tilfælde af problemer med maskinen. Det vil kræve, at du skal ud og investerer i en ny, men også bruge tid på at læse diverse tests for at finde en, der har en lang holdbarhed.

Udlej enkelt værelse eller hele boligen
Der er stor forskel på, om du udlejer et enkelt værelse i din bolig, eller om du udlejer hele din bolig. Du kan altid opsige en person, der lejer et værelse i din bolig, hvorimod det kan være langt sværere at opsige en person, der lejer hele din bolig. Du behøver nemlig ikke at angive nærmere årsag til opsigelse af en lejer, der lejer et enkelt værelse, heller ikke selvom lejekontrakten ikke er tidsbestemt.

Udlejning er en god mulighed for at få lidt ekstra pusterum i økonomien, og det er langt nemmere at komme i gang med, end de fleste går og tror. Hos www.husvild.dk er det nemt at komme i kontakt med potentielle lejere i hele landet, så det er bare at komme i gang.

Privatlivspolitik