Tuesday, July 2, 2019

Senior: Bolig til dine behov

Dit boligvalg skal passe til det liv, du gerne vil leve og har mulighed for at leve. dine behov til boligen ændrer sig formentlig gennem tiden, men behovet for at bo godt ændrer sig aldrig.

Fra tanke til handling
Er du blandt dem, der går med tanker om at skifte de mange kvadratmeter ud med lidt færre? Når du nærmer dig den tredje alder, er det ikke usandsynligt, at du indtil nu har boet i den samme bolig i en lang årrække. Men med alderen følger uundgåeligt andre behov og krav til boligen. Samtidig kan økonomi og helbred hurtigt ændre sig, og derfor kan det være værd at overveje en mindre og mere praktisk boligløsning.

Skab nye rammer
Et hus er ikke bare et tag over hovedet, og det er derfor ikke altid nemt at træffe beslutningen om, at det er tid til at flytte. Det nuværende hus har formentlig været familiens faste base gennem mange år, og måske er det her, børnene er vokset op. Huset vil derfor uundgåeligt forbindes med tryghed og en masse gode minder fra årene, der er gået. 

En flytning kan være en stor omvæltning, der for mange dog er nødvendig. Hvis du indtil nu har boet i et stort hus – måske med en tilhørende have – ved du, at det kræver megen opmærksomhed og vedligeholdelse. Her kan en mindre bolig være mere overskuelig og måske endda give ekstra tid til andre ting som familieliv og fritidsinteresser.

Hvad er dit boligbehov?
Hvis du overvejer at skifte bolig, er det vigtigt at mærke efter og vurdere, hvad dine behov er i livet netop nu. Skal du bo i lejlighed, hus eller rækkehus? Skal der være adgang til en have? Er bylivet noget for dig, eller er du mere til rolige, landlige omgivelser? Hvis det er svært at træffe en beslutning, kan du med fordel tage kontakt til din lokale ejendomsmægler, som både kan hjælpe dig med at finde en ny bolig og med at sælge den gamle.

Sommerhus hele året
Hvis du ejer et sommerhus eller går med overvejelser om at købe et, er det også muligt at flytte permanent ud i dit sommerhus, hvis du er pensionist. Du skal dog have ejet sommerhuset eller grunden i minimum et år, før du kan bruge det som helårsbolig. Din ægtefælle eller samlever kan – selvom vedkommende ikke er pensioneret – også benytte sommerhuset til helårsbeboelse.

Hvis du overvejer at flytte permanent i sommerhus, er det dog værd at tage i betragtning, at mange sommerhusområder er forskellige alt efter årstiden. Områderne vil ofte være mere øde om vinteren, og åbningstiderne i diverse butikker er formentlig også anderledes. Ligeledes skal du undersøge, hvilke muligheder du har for offentlig transport, og hvor stor en afstand du vil få til læge, tandlæge og lignende.

Ryd op og ryd ud
Hvis du vælger at flytte til en mindre bolig, kan du se det som en kærkommen lejlighed til at rydde ud. Hvilke ejendele vil du have med videre, og hvad har du ikke længere brug for?

Værd at overveje inden boligkøb
› Dine ønsker til beliggenhed
› Mængden af vedligeholdelse ved boligen
› Hvilke udendørsarealer der skal være tilknyttet
› Afstanden til indkøbsmuligheder
› Mulighederne for offentlig transport

Privatlivspolitik