Tuesday, September 4, 2018

Kom indenfor i tegnestuen


Bliv inspireret til at bygge den helt rigtige bolig og spar samtidig mange uforudsete udgifter ved at samarbejde med en arkitekt.

Med en arkitekt ved din side får du både en seriøs medspiller og modspiller, når du folder dine byggeplaner ud. Med deres uddannelse og erfaring lytter de til dine drømme og ønsker, men gør dem samtidig realistiske. Som en uvildig partner i dit projekt fortæller de dig klart, hvad der kan lade sig gøre inden for de økonomiske rammer, der er stillet til rådighed. Sammen finder I de bedste løsninger til dig og din bolig. Det kan være en fordel at tage en arkitekt med på råd – selv på de mindre projekter ned til 25 kvadratmeter, som kunne være ekstra værelser til flere børn eller en udestue. Der laves en individuel aftale om, hvilke aspekter i dit boligbyggeri arkitekten skal være en del af. Men grundlæggende er det en god idé at have arkitekten med fra start, lige så snart du går i byggetanker og som en del af processen, indtil huset er færdigt.

Arkitekter er mere end tegninger
Der er mange faldgruber i en byggeproces. Det ses engang imellem, at byggerier overskrider deres budget, fordi der ikke har været en arkitekt tilknyttet fra starten. En arkitekt kan, foruden at tegne dit hjem, også hjælpe dig med at søge byggetilladelse, byggeskadeforsikring og rekvirere anden nødvendig dokumentation, der for mange kan være en vanskelig øvelse. Arkitekten kan også lave beregninger på omkostningerne ved dit byggeri. Arkitekten kan følge med i byggeriet undervejs i processen, så din bolig på den måde bliver kvalitetssikret. De indgår aftaler med håndværkerne og ingeniørerne for dig, så der leveres det, I har aftalt og til prisen. En arkitekt står for en professionel dialog med de involverede parter.

De gode løsninger
Miljøvenligt boligbyggeri er oppe i tiden, og der vil efterhånden komme mere af det. En arkitekt kan hjælpe dig med at finde økologiske materialer, eksempelvis specielt godkendt træ, eller fortælle dig mere om muligheden for at genbruge mursten. Derudover kan mange arkitekter også hjælpe dig med at energioptimere dit hjem. Nye varmeanlæg,  ventilationssystemer eller belysning kan spare din økonomi og miljøet for mange kvaler.

De fem bedste grunde til at bruge en arkitekt
› Du får gode idéer
› Du får en lovlig bolig uden administrativt besvær
› Du får mest muligt ud af dit budget
› Du får frigivet tid
› Du undgår bøvl og byggeskader

Privatlivspolitik