Tuesday, November 20, 2018

Inddrag dit loft til beboelse

Sponseret indhold

Der er mange fordele ved at inddrage dit loft til beboelse. Det vil ikke blot skabe mere lys og plads, men også en bedre udsigt. Dog er der en masse ting, som du skal tage højde for, inden du begynder på dette byggeprojekt. Læs mere om de forskellige faser, som du skal igennem, før du kan begynde at inddrage dit loft til beboelse. 

Få udarbejdet et skitseforslag
I den første fase skal du alliere dig med arkitekt, som kan hjælpe dig med at udarbejde et skitseforslag. Forinden du mødes med arkitekten, skal du selvfølgelig have gjort dig en masse tanker og indsamlet en masse inspiration til din fremtidige 1. sal. Du kan blandt andet få god inspiration fra boligmagasiner, andres ombygninger eller ved at søge på nettet.

Når du har allieret dig med arkitekten, og skitseforslaget er udarbejdet, så vil du have en god fornemmelse af, hvordan du kan indrette loftrummet.

Læg et budget
Den anden fase, du skal igennem, går ud på at lægge et budget, så du har et godt overblik over byggeriets pris og omfang. Her kan du for eksempel spørge arkitekten til råds. Du kan dog også alliere dig med en ingeniør eller en håndværker, da de selvfølgelig også er i stand til at komme med et udkast til byggeprojektet omkostninger.

Til at starte med kræver denne fase, at du laver et overslag på de forskellige priser. Løbende skal du huske at opdatere de mere præcise beløb, så bevar et godt og præcist overblik over din økonomi. Desuden er det også vigtigt, at du aftaler et fast tilbud med håndværkerne og ikke en timepris, afsætter et beløb på 10-15% af den samlede pris til uforudsete udgifter, og at du husker, at prisen som regel er uden moms.

Hvis prisen lyder utrolig høj, så kan du altid overveje at se dette bygge projekt som en investering. Det øger huset salgsværdi, og du kan også overveje at finde en roommate eller en lejer til nogle af dine ekstra værelser.

Få byggetilladelse
Din kommune kan først give dig en byggetilladelse, når du har givet dem alle nødvendige og detaljeret tegninger. Det er forskelligt fra kommune til kommune, så derfor skal du have fat i teknisk forvaltning i netop din kommune og få informationer der. Du skal dog være opmærksom på, at det godt kan tage lang tid at få godkendt din byggetilladelse af kommunen.

Materialeudvælgelse
Materialeudvælgelsen vil have en effekt på byggeprojektets samlede pris, så derfor er denne fase også aktuel for dit budget. Her kan din arkitekt igen være dig behjælpelig, da dette godt kan virke som en overskuelig opgave.

Du skal blandt andet overveje gulve, lofter, beklædning, vinduer, paneler, trapper eller stiger og meget mere. Trapper eller stiger til en 1. sal er i hvert fald et essentielt materiale. Hvis du gerne vil vide mere om omkostningerne for trapper eller stiger, så klik her.

Få et præcist håndværkertilbud og tegn en forsikring  
Des flere oplysninger du kan giver til håndværkeren, des mere præcist bliver dit tilbud. Sørg gerne for at indsamle flere forskellige håndværkertilbud, så du kan sammenligne priserne med hinanden. Vær også opmærksom på, at de indeholder de samme arbejdsopgaver, før du sammenligner priserne. Det er også absolut altafgørende, at du får alle aftaler/kontrakter på skrift.

Afslutningsvis er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab og fortæller dem om projektet. Der er måske nogle forsikringer, som du skal være særligt opmærksom på i forhold til projektet. 

Privatlivspolitik