Wednesday, November 28, 2018

Få mest muligt ud af dit boligsalg


Står du og skal sælge din bolig, kan det godt betale sig at rette noget af opmærksomheden mod husets energimærkning. Få mest muligt ud af dit boligsalg – og sælg din bolig hurtigt.

Du skal have styr på rigtig mange forskellige ting, når du skal sælge din bolig, og du kan hurtigt få flere bolde i luften, end du kan jonglere med. Boligen skal vurderes, og den skal markedsføres et sted, hvor potentielle købere ser den. Boligen skal vises frem, og der skal laves en købsaftale. Og så skal du have lavet en lovpligtig energimærkning.

Hvorfor energimærkning?
Det er lovpligtigt at få sin bolig energimærket. Dokumentet giver nemlig køberen et overblik over boligens energiforbrug – el, vand og varme – og afslører, hvor energieffektiv den er. Et godt energimærke indikerer, at huset er billigt at opvarme og god til at holde på varmen. Energimærket går fra A til G, hvor A er det mest energieffektive, og G er det mindst energieffektive.

Det kan godt betale sig
En analyse fra boligportalen boliga.dk viser, at der er flere fordele ved at sælge et A-mærket hus end et G-mærket hus. I ovenstående faktaboks kan du se, hvor store forskellene er på et A-mærket hus og et G-mærket hus i 2018.

Inden du sætter din bolig til salg, er det en god idé at overveje, om du kan gøre noget for at rykke energimærket op ad rangstien. Det kan blandt andet dreje sig om en ny varmekilde, for eksempel i form af en varmepumpe eller isolering af vinduer, døre og tag. Især mange ældre finder det betryggende, at deres bolig kan sælges hurtigt, hvis deres livssituation pludselig ændrer sig, og den sandsynlighed stiger med et godt energimærke.

Søg hjælp hos en ejendomsmægler
Det kan være svært selv at overskue alle bolighandlens faser, og derfor er det en god idé at
søge hjælp hos en ejendomsmægler. Din ejendomsmægler ved, hvad det rører sig i området, og hvad der vægter højest hos køberne. Med professionel hjælp til bolighandlen kan du koncentrere dig om andre ting – som for eksempel at gøre din bolig i stand og få den til at fremstå så flot som muligt, inden de potentielle købere kigger forbi.

Så stor er forskellen på A-mærket og G-mærket
Liggetid:
A: 208 dage
G: 346 dage

Salgstid:
A: 147 dage
G: 234 dage

Udbudskvadratmeterpris:
A: 27.924 kr.
G: 10.859 kr.

Prisnedsættelse:
A: -0,3%
G: -5,9%

Prisnedslag:
A: -4,6% 
G: -14,3%

Kilde: www.boliga.dk (august 2018)

Privatlivspolitik