Saturday, December 1, 2018

En FRISK tilgang til nybyg


Tilbage i 2014 besluttede Kenneth Ørnsholt Frisk og hans hustru Sun Ørnsholt Frisk, at de godt kunne tænke sig et hus. Og ikke et hvilket som helst hus – men drømmehuset. Ét der blev bygget op fra bunden, så det passede perfekt til deres behov. ”Det fede ved at bygge selv er, at du kan få alting, som du gerne vil have det. Du behøver ikke at gå på kompromis,” fortæller Kenneth.

Indtil da havde parret boet i en lejlighed i Aarhus, men ønsket om at udvide familien betød, at det også var på tide at udvide boligen. De købte derfor en grund i Østbirk ved Horsens. ”Vi valgte at købe grunden og så spare op til drømmehuset, så vi kunne få dét, vi gerne ville have. Derfor gik der også noget tid, før vi gik i gang med selve byggeriet.”

Det 171 m2 store hus stod først færdigt i juni 2016. Selve byggeriet tog dog kun 3 måneder. I mellemtiden fik de sønnen Asker, som var syv måneder gammel, da de endelig flyttede ind i drømmeboligen. Og det har da også været et udfordrende projekt ind i mellem: ”Der er rigtig mange valg, der skal træffes undervejs, og det er en hård proces, hvor der er mange bolde i luften. Men nu, hvor huset står færdigt, har det været det hele værd,” forsikrer Kenneth.

Ingen tilfældigheder
Der er ikke noget i Ørnsholt Frisk-familiens nye hus, som er tilfældigt. Alt er nøje overvejet. Dét, at de har valgt alting selv, betyder også, at deres hus nu rummer en masse personlige detaljer. ”Vi har fx fået lavet en magnetvæg i køkkenet, så vi kan hænge ting på den i stedet for på køleskabet,” fortæller Kenneth. ”Det er elementer som dette, der gør huset til noget helt personligt. Der er meget glæde ved at komme hjem. Vi føler os virkelig hjemme.”

Hjælp til projektet   
Parret har fået hjælp til alt fagarbejde indendørs, mens de selv har stået for udendørsarealerne. Gennem forløbet har de også fået hjælp af en arkitekt. ”Arkitekten lavede en plan for, hvilke fagfolk der skulle komme hvornår, og derfor gik selve byggeriet rigtig hurtigt. En byggesagkyndig kan bistå med den samme hjælp,” siger Kenneth.

Og den professionelle hjælp har virkelig haft stor betydning for gennemførelsen af hele projektet. ”Jeg tror aldrig, vi havde klaret det, hvis vi havde stået med det hele selv. Der er i forvejen rigtig mange ting at holde styr på, og så er det rart, at der er nogen, som holder sammen på det hele og sørger for, at alt forløber, som det skal,” slutter Kenneth af.

5 fif fra Frisk:
› Afsæt god tid til planlægningen. Der skal træffes mange valg, og der er møder med mange fagfolk, som kan ændre din mening undervejs.
› Hold møde med 3-4 byggefirmaer, inden du vælger. Så får du den bedste pris.
› Vær opmærksom på tilslutningsafgifter. Tilmelding til fjernvarmenettet kan snildt koste 35.000-40.000 kr.
› Byg i foråret eller sommeren, hvis det er muligt. Så sparer du udgifter til byggestrøm.
› Byg hellere et værelse for meget end et for lidt.

En byggesagkyndig kan hjælpe dig med:
› en kontraktgennemgang
› at udføre byggetilsyn undervejs
› at gennemgå bygningen ved overtagelse
› rådgivning ved konflikter og uoverensstemmelser
› at sikre, at der ikke er alvorlige byggefejl

Fordele ved nybyggeri:
› Du bestemmer alt og behøver ikke at gå på kompromis.
› Du får 10 års garanti på byggeriet.
› Du får en bolig, hvor du virkelig føler dig hjemme.
› Du kan følge byggeriet og se huset blive til.
› Du får en vedligeholdelsesfri hverdag.

Privatlivspolitik