Tuesday, November 20, 2018

De bedste tips til kommende og nye boligejere

Sponseret indhold

Det kan ofte være uoverskueligt at sælge den gamle ejendom samtidig med, at du skal gøre sig tanker om, hvordan din nye bolig eventuelt skal istandsættes og renoveres  – og hvem, der skal gøre det. I denne artikel får du et par gode råd til, hvordan du nemmest, hurtigst og billigst kommer igennem denne proces  – både som kommende boligejer, men også hvis du ønsker at sælge din nuværende lejlighed eller dit hus.

En kvalificeret håndværker
Hvis du skal til at renovere eller lave forbedringer i din bolig, så skal du ikke forsøge at hoppe over, hvor gæret er lavest, når vi taler om reparationer. Du kommer sikkert til at stå overfor reparationer, som du ikke er kvalificeret til at lave. Hvis arbejdet ikke udføres godt nok, skal det meget vel blive en dyr omkostning for dig.

Dit hjem er ikke kun din bolig, men også en fremtidig investering, som du har valgt at sætte penge i, og derfor vil det være rigtig ærgerligt for dig, hvis investeringen bliver dårligere som følge af dårligt og uautoriseret arbejde. Dette gælder alt fra lægning af nyt gulv til renovering af vinduer.

Vinduesrenovering
Dette tip gælder både til nye, men også kommende boligejere. Hvis du for eksempel skal fraflytte eller bare gerne vil renovere vinduerne i dit nye hus eller lejlighed, har du flere muligheder, du skal overveje. Nogle gange kan det ikke betale sig at bevare dine gamle vinduer – og dermed vil den nemmeste og billigste løsning være at udskifte både rammerne og vinduerne med nogle nye. Hvis du går og overvejer, om dine vinduer skal udskiftes, kan du tage et nærmere kig på denne side, hvor du finder kvalitetsvinduer til den bedste pris.  

Hvis du derimod er boligejeren, der tænker langsigtet og stadig har mulighed for at bibeholde dine gamle vinduer, så er dette også et smart træk. Er der vinduer, som har holdt i flere årtier, så er der en større sandsynlighed for, at de kan holde mange år endnu – såfremt de holdes vedlige og renoveres.

Rammerne på dine gamle vinduer er bygget i kvalitetstræ, og det vil derfor være svært for dig at opnå den samme kvalitet, hvis du vælger at udskifte dine gamle vinduer med nye. 

Boligens stand
Har du fundet boligen, som matcher dit behov og din økonomi, er du godt på vej til at bo i din drømmebolig. Der er dog en vigtig parameter, som du ligeledes skal undersøge – det er nemlig boligens stand. En bolig, som er i dårlig stand, kræver på sigt rigtig meget renovering og istandsættelse. Hvis du ikke føler for at renovere, eller du ikke har budgettet til det, så bør du genoverveje, om din drømmebolig er værd at investere i.

Boligens stand gælder også, hvis du står overfor at skulle sælge din ejendom. Er boligens stand rigtig god, er det automatisk lettere for dig, og eventuelt en ejendomsmægler, at sælge boligen. Derfor bør du som nuværende boligejer for eksempel tjekke, om VVS-installationerne er optimale, om der er fugt i kælderen eller andre ting, der kan påvirke boligens stand.

Hvis du er i tvivl, så anbefales det, at du får udarbejdet en tilstandsrapport fra en byggesagkyndig, som er en skriftlig vurdering af boligens tilstand.

Kommende eller ny boligejer?
Står du i den situation, at du skal sælge din nuværende bolig samtidig med, at du er på jagt efter en ny, kan en ejendomsmægler være løsningen. En ejendomsmægler har mange års erfaring indenfor køb og salg af ejendomme, men samtidig har vedkommende også et lokalkendskab til det område, du enten sælger dit hus i eller ønsker at bo i. Hvis mægleren har solgt en del boliger i dit område, er der en stor sandsynlighed for, at vedkommende kan sælge din bolig hurtigere.

Der findes dygtige ejendomsmæglere over hele Danmark, som har specialiseret sig i deres egne lokalområder. Hvis du mangler en ejendomsmægler på Fyn, kan du tage et kig på denne side, for at finde flere informationer om salg og køb af ejendomme på Fyn.

Udover at vælge en mægler, som har kendskab til sit lokalområde, bør du også vælge en ejendomsmægler, der giver dig mest synlighed for dine penge. I denne forbindelse kan du undersøge ejendomsmæglerens hjemmeside og tilhørende sociale medier for at danne et overblik over, hvor meget fokus den enkelte ejendomsmægler har på eksponering. Dette gælder både for dig, som ønsker at sælge din nuværende bolig, og dig, som leder efter en ny ejendom i et specifikt område.

Privatlivspolitik