Thursday, November 21, 2019

5 ting du skal have styr på, når du køber bolig

Sponseret indhold

Et nyt kapitel starter i dit liv, og du føler dig klar til at give dig i kast med at blive boligejer. Du har måske stiftet familie, fået en større indkomst, eller også er du bare klar til at få dit helt eget. Et boligkøb er en stor begivenhed, der kræver stor opmærksomhed. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvad det indebærer og er klar på at give din tid og energi på at følge disse ting til dørs. Vi har samlet nogle ting, du skal vide, når du er på vej til at købe din nye bolig.

Er din økonomi klar?
Det siger måske sig selv. Selvfølgelig skal man have økonomien til at købe en bolig. Til gengæld er der mange, der ikke sætter sig nok ind i, hvad betingelserne for et boliglån kan være. Inden man beslutter sig og booker sit første møde med banken, er det en god idé at kende sin økonomi godt. På den måde er man klar til at svare på de spørgsmål, bankrådgiveren kommer til at stille. Derudover afhænger det af ens månedsløn, mere specifikt af ens rådighedsbeløb, hvor meget man kan låne. Det anbefales at have et rådighedsbeløb på mindst 5.000 kroner, hvis man er selv, eller 8.500 kroner, hvis man er et par.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed
En anden vigtig ting at tage stilling til er beliggenhed. Orientér dig i de områder, du kan forestille dig at bo i. Et boligkøb betyder selvfølgelig ikke, at man er tvunget til at bo der for evigt, men det er i hvert fald med intentionen om at bo der et godt stykke tid! Derfor er det super vigtigt at blive bekendt med de muligheder, der ligger inden for det område, hvor man undersøger potentielle boliger. Er der mulighed for vuggestue og skole for eventuelle børn? Er lokalområdet et sted, der passer til din personlighed og dine værdier? Er det tæt nok på din arbejdsplads? Disse ting er værd at tage med i sine overvejelser. 

Få fat i en professionel
Når man vil købe eller sælge bolig, er det typisk igennem en ejendomsmægler, det hele foregår. Find en ejendomsmægler, du har tillid til, og som har de rette ressourcer til at kunne guide dig igennem hele den proces, det er at købe bolig. Det er afgørende, at man får den rette vejledning og støtte til at kende boligmarkedet, at man får fremvist boliger, der rent faktisk ligger inden for ens budget og passer til ens ønsker og behov, og at man får de rette oplysninger gennem hele forløbet. Du kan læse mere om lokale ejendomsmæglere ved at følge dette link.

Vær klar til at gå på kompromis
Det lyder måske ikke som noget, man skal være villig til, når det handler om køb af bolig. Til gengæld er det vigtigt at kunne se fordelene ved noget, som potentielt kan være større end de ulemper, du skal ’’gå på kompromis’’ med. For eksempel hvis beliggenheden ligger lidt for langt væk fra den placering, du egentlig ønskede, men til gengæld har boligen alt, du ønsker. Eller omvendt, hvis udsigten ikke lige var ud over den sø, du gerne ville have, og soveværelset er lidt mindre, end du havde håbet, men til gengæld er beliggenheden simpelthen perfekt. Se og fokusér på fordelene, hvis de er større end ulemperne.

Hav styr på det indvendige og udvendige
Når du endelig har fundet den perfekte bolig, er det vigtigt, at du har de ting, det kræver at vedligeholde en bolig. Her er der tale om både alt det udvendige som græsslåmaskine, hækkeklipper, stige og lignende ting til at holde alt uden for pænt og nydeligt. Alt det indvendige er ligeså vigtigt. Ting som rengøringsmidler, gulvmoppe, støvsuger og kost. Hvis du for eksempel vil undersøge markedet for gode men billigere støvsugere og lignende, kan du klikke her. Skaf dig nogle gode produkter, så du kan holde dit nye hjem rent og skinnende.

Nu ved du hvilke ting, du blandt andet skal være opmærksom på, når du skal ud at købe bolig. Det er ikke nemt at skulle købe bolig, og det kræver også en masse vedligeholdelse, men hvis du finder dit perfekte boligmatch, er det helt klart det hele værd.

Privatlivspolitik