Wednesday, September 4, 2019

Indret dit soveværelse til en god nats søvn

Sponseret indhold

Det er vigtigt at sove godt. Alle, der i kortere eller længere perioder har oplevet søvnproblemer, ved, at det går ud over både energien og humøret, hvis man får for lidt søvn, eller hvis kvaliteten af søvnen er dårlig.

Der findes mange faktorer, som kan påvirke vores søvn negativt. Det kan være alt fra tankemylder til smartphones, der forstyrrer den indre ro og forhindrer os i at tage til drømmeland. Derfor er det vigtigt at skabe gode aftenrutiner, men også at indrette soveværelset, så det indbyder til afslapning og hvile. Det kan være, at dine nuværende gardiner skal udskiftes med mørklægningsgardiner, at topmadrassen kan bruge en opgradering, eller at du kan nyde godt af en kugledyne, som med sin vægt hjælper dig til at finde vej til en god nats søvn.

Du kan eventuelt overveje, om du måske kunne have gavn af at ændre på følgende elementer i dit soveværelse:
› Sengen
› Madrasser og topmadrasser
› Dyner og puder
› Belysningen
› Gardinerne
› Farven og udsmykningen på væggene

Seng og madrasser
En god seng og behagelige madrasser er afgørende for, hvor godt du sover, og selvom kvalitetsmadrasser måske forekommer dig at være dyre, er det godt givet ud på den lange bane – du skal jo formentlig tilbringe en tredjedel af dit døgn på madrassen, og hvis du ender med at få ondt i kroppen på grund af dårlig liggekomfort, så vil det automatisk gå ud over kvaliteten af din søvn.

Dyner og puder
Der findes ikke noget bedre end at dykke ned under dynen og begrave hovedet i puderne efter en lang dag. Det varierer fra person til person, hvilken type dyne man foretrækker: dundyne, vatdyne – eller måske en af de meget populære kugledyner. En tung dyne kan nemlig både hjælpe dig til at falde i søvn og blive i søvnen, til vækkeuret ringer, så du vågner frisk og udhvilet.

Lys
Mange oplever særligt i sommerhalvåret gener ved sollys, når de skal sove, men også det elektriske lys kan udskyde følelsen af træthed, hvis du eksempelvis holder af at læse et kapitel i din bog, inden du går til ro. Mørklægningsgardiner og dæmpbar belysning kan være løsningen for dig, der er lysfølsom, når du skal sove.

Væggene
For nogle kan en mørk, ensartet farve på væggene hjælpe med at skabe en ro i soveværelset. Er du ikke indstillet på at skulle svinge penslen eller betale en fagmand for at gøre det, kan du eventuelt overveje, om du har den rette udsmykning på væggene – for eksempel i form af billeder. Det kan skabe uro, hvis der er for mange ting, din hjerne skal forholde sig til, når du skal sove, og derfor er det en god idé at holde indretningen simpel.

Ud med elektronikken
Har du fjernsyn i soveværelset, bør du fjerne det, lige som du bør undgå computere, tablets og smartphones op til sengetid. Skærmlyset forstyrrer din hjernes evne til at finde ro og gøre sig klar til at sove, og netop elektronikken er en af de helt store syndere, når det kommer til dårlig søvn.

Privatlivspolitik