Thursday, October 10, 2019

Indret den optimale kontorplads

Sponseret indhold

Drømmer du om et hjemmekontor, eller skal kontorpladsen i stuen blot optimeres en smule? Eller er dit store ønske et gamer-hjørne, hvor du kan hygge dig med diverse computerspil? Når du indretter din kontorplads, er det vigtigt, at du tager højde for en række faktorer: hvor ofte skal du sidde der? Skal kontorpladsen rent æstetisk tilpasses øvrigt interiør? Og hvad er dine økonomiske rammer for projektet?

Køb den rette kontorstol
Tilbringer du mange timer om ugen ved din kontorplads, er det vigtigt, at du vælger en god kontorstol, som yder den rette komfort i løbet af dagen – ellers risikerer du at få ryg- og skuldersmerter. Er kontorpladsen en særlig vigtig eller synlig del af dit hjem, er det desuden en god idé at vælge en kontorstol, som stilmæssigt passer ind i boligen, og som matcher din indretningssmag. Her kan du måske få glæde af en designer kontorstol, hvor der ofte er kælet lidt ekstra for detaljerne. Husk også at anskaffe et underlag til kontorstolen, så hjulene ikke laver ridser på gulvet.

Vælg det rigtige bord
Det er selvfølgelig ikke nok, at du har en god kontorstol. Enhver kontorplads kræver et bord eller et skrivebord, og det skal ligeledes passe til både din smag og dine behov. Her kan du først og fremmest spørge dig selv, hvad dit nye bord skal kunne. Hvor stort skal bordet være? Skal det kunne køre op og ned? Skal der være hylder til mapper, kontorredskaber og lignende? Hvilket materiale skal bordet være lavet af?

Indret kontorpladsen
Du har sandsynligvis udvalgt din kontorstol og dit skrivebord, så det passer til et specifikt sted i din bolig, og når du først har fået de nye møbler hjem, kan du begynde at indrette selve området. Du kan for eksempel gøre plads til en stueplante og et par billeder, så området bliver mere personligt og får lidt ”farve”. Du skal selvfølgelig også have de rette kontorartikler, så du er godt klædt på, når du kaster dig over arbejdsopgaverne.

Hold bordet ryddet
Når kontorpladsen er indrettet, handler det primært om at vedligeholde området, så det altid er indbydende at kaste sig over arbejdet – og det kan være en udfordring, for papirer, klipse og kuglepenne hober sig hurtigt op, når man over mange timer har gang i projekter. Sørg for at have mapper, plasticlommer, bakker, holdere til skrivebordsredskaber og lignende, så det altid er nemt at holde bordet ryddet, og afslut eventuelt altid dagen med at sætte alting på plads, så det er nemt at gå i gang igen i morgen.

Privatlivspolitik