Wednesday, November 28, 2018

Har du indrettet? Eller har du bare rettet ind?


Er du aldrig rigtig kommet på plads i dit hjem, eller står du bare og mangler inspiration til, hvordan du kan friske din bolig op? Du får 10 tips og tricks til indretningen her.

1/ Hvad kan du lide?
Det første, du bør gøre, hvis du vil ændre i indretningen derhjemme, er at spørge dig selv, hvad du egentlig kan lide. Hvilke farver holder du af? Hvilke træsorter, synes du, er pænest? Få sat nogle ord på din smag – så er det langt nemmere at anskaffe de rigtige ting.

2/ Dit hjem skal være personligt
Når du viser dit hjem frem, viser du også en del af dig selv frem. Du har en historie, og den må man gerne kunne se. Behold de ting, som har en historisk værdi for dig/jer og supplér eventuelt med nye farver og mere moderne tilbehør.

3/ Skift ikke alt ud
Det er slet ikke nødvendigt at skifte alle møblerne og lamperne ud, hvis du vil sætte et nyt præg indendørs. Skift eventuelt en lampe eller et møbel ud og se, hvor meget det gør ved udtrykket i dit hjem. 

4/ Udvid med spejle
Har du et lille rum, kan du få det til at virke større, hvis du hænger spejle op. Det skaber en dybde i rummet.

5/ Begræns træsorterne
Når du vælger møbler, er det en god idé at tænke over træsorten, og om den passer til de øvrige møbler. For mange forskellige træsorter skaber uro, så find ud af, hvad du bedst kan lide og hold dig til det.

6/ Ordentlig belysning
En lille hyggelampe kan være meget rar, men det er vigtigt, at der er ordentlig belysning i dit hjem. Sørg for, at der er nok lamper til at skabe en god belysning.

7/ Gør hjørnerne levende
Rummenes hjørner kan hurtigt komme til at virke lidt døde og triste. Du kan give rummene nyt liv ved fx at stille en lampe eller en figur i et af hjørnerne.

8/ Rum-inddel
Har du en meget stor stue, kan du med fordel rum-inddele. De fleste sætter alle møblerne ude langs væggen, men der er ikke noget i vejen for, at du udnytter rummet. Du kan fx inddele rummet med en sofa eller en reol.

9/ Gør entréen hjemlig
Entréen er det første, du ser, når du kommer hjem, og det første dine gæster ser, når de besøger dig. Selvom du nok ikke opholder dig så meget i entréen, er det en god idé at få sat skik på rummet, så du føler dig hjemme, så snart du træder ind. Sørg for, at der er knager til alle jakkerne og en skoreol til skoene, så alting har en plads, hvor det hører til.

10/ Spørg en professionel
Det kan godt betale sig at spørge en professionel til råds. Her kan du tage fat i din lokale indretningsarkitekt eller søge hjælp hos din møbelforhandler. Den faglige ekspertise betyder, at du får optimeret de helt rigtige steder i dit hjem, så du ikke ender med at udskifte noget, der egentlig fungerer fint.

Privatlivspolitik