Thursday, October 4, 2018

Forny farverne


Trænger væggene i dit hjem til farveopfriskning, kan du med fordel besøge din lokale farvehandler. Så sikrer du dig den bedste start på dit malerprojekt.

Ønsker du tapet, er det et godt sted at starte. Når tapetet er valgt, kan du vælge farverne til vægge og træværk. Her er det en rigtig god idé at medbringe prøver på interiøret som fx puder, gardiner, stofprøver fra møbler og lignende. Med andre ord skaber et grundigt forarbejde de bedste forudsætninger for et godt slutresultat.

Når du både skal male og tapetsere i samme rum, skal du altid starte med malerarbejdet og slutte med tapetseringen. Det er vigtigt, at du afvasker det emne, du vil male, og er der tale om træværk eller møbler, skal du også slibe emnet, inden du grunder og maler.

Farver former rummet
Inden du køber maling, er det vigtigt at overveje, hvilket rum der skal males. Oftest vælges en lidt mattere maling til stuen og soveværelset, mens køkken og bad typisk kræver en maling med højere glans, så væggene nemmere kan rengøres.

Maling til vægge findes i forskellige glansgrader, helt ned i glans 4, som er helmat og nærmest ser fløjlsagtig ud på væggen. Denne glans benyttes ofte i stuer og værelser. Glans 7 og glans 10, som har en lille glans, males de steder, hvor der kræves lidt mere afvaskning. Glans 20, der skinner noget mere end de andre, males ofte i mere trafikerede områder som entre, børneværelse, køkken og bryggers.

Tip: Tapet fås i et kæmpe udvalg og mange stilarter, fx råt, feminint, romantisk og retro.

5 gode råd til malearbejdet
› Find den helt rigtige maling – spørg din lokale farvehandler
› Anskaf de nødvendige materialer og produkter
› Sæt god tid af til forarbejdet
› Start med at male langs kanter og i hjørner
› Fjern malertapen hurtigst muligt, når du er færdig – det giver de pæneste kanter

Privatlivspolitik