Wednesday, November 14, 2018

5 gode råd til en ordentlig nattesøvn

Sponseret indhold

Eksperter anbefaler, at vi får 7-8 timers søvn hver eneste nat, men alligevel sover hver anden dansker alt for få timer. Dette har alvorlige konsekvenser, og derfor vil vi sætte fokus på problemet. I denne artikel vil vi give dig vores 5 bedste råd til, hvordan du får en ordentlig nattesøvn.

Valg af seng
Hvis du har problemer med at få den rette mængde søvn, anbefales det, at du anskaffer en elevationsseng. Her har du mulighed for at ligge i 7 forskellige komfortzoner med hybridskum om Pocket-fjedrene, der giver dig en mere elastisk støtte. Kort sagt kan du med en elevationsseng indstille din seng præcis efter, hvordan du sover mest komfortabelt. Trekvartseng er en stor udbyder af elevationssenge, og de står altid klar til at hjælpe dig med at finde et perfekt match mellem seng og sovepræference.

Skru op for fysikken
Det andet råd, du får, er at skrue væsentligt op for fysikken i hverdagen. Vi kender alle sammen følelsen af at være helt udmattet og træt efter en lang dag med fysisk udfoldelse. Det er lidt samme følelse, du skal forsøge at genskabe på daglig basis. Dette betyder ikke, at du skal træne hver eneste dag, men det betyder, at du skal sørge for at bevæge dig mere. Du kan for eksempel lave et mål for dig selv om, at du minimum skal gå 10.000 skridt hver eneste dag, da det vil hjælpe på, at du føler dig mere søvnig om aftenen.

Regelmæssige søvnrutiner
Et andet meget vigtigt tip i mod at sove bedre om natten er at sørge for, at du går i seng og står op på nogenlunde samme tid i hverdagen. Det kan være meget problematisk at få en ordentlig søvn, hvis du ikke har fastesengetider. Dette er selvfølgelig ikke ment bogstaveligt. Du behøver ikke at gå i seng på samme klokkeslæt hver dag, men prøv så vidt muligt at holde dig indenfor 1,5 times interval.

Drop kaffen og aftensnacken
Koffeinen i din kaffe sidder stadig i kroppen efter 6 timer, og det er derfor vigtigt, at du finder et alternativ til kaffe, hvis du godt kan lide at drikke noget varmt inden sengetid. Der findes mange forskellige slags te, som indeholder ingredienser, der gør dig søvnig og træt. Det kan du måske give dig i kast med.

Din hjerne skal selvfølgelig have ro om aftenen, men det skal dit fordøjelsessystem også. Det kan derfor en god ide at forsøge at droppe aftensnacken, hvis du har problemer med at falde i søvn til ordentlig tid.

Beroligende musik
Et element, som for nogle mennesker kan virke afslappende og fremkalde søvnigheden, er stille, beroligende musik. Det er meget individuelt, hvilken musik man kan lide at høre, men mange foretrækker melodier uden sang. Det kan derfor være en fordel at oprette en playliste med smukke melankolske melodier, som man kan afspille inden sengetid. Dette tip kan anvendes af alle, også selvom du er har problemer med hørelsen, da du med Octicon Connectclip trådløst kan tilslutte dit høreapparat via Bluetooth, så der bliver leveret stereolyd i bedste opløsning til dine ører.

Med disse 5 gode råd vil du højst sandsynligt opleve, at det bliver nemmere at falde i søvn om aftenen, og du derved føler dig mere frisk, veludhvilet og effektiv i dagtimerne.  

Privatlivspolitik