Wednesday, April 10, 2019

Sådan gør du klar til foråret

Sponseret indhold

En lang og mørk vinter er endelig ved at være på hæld, og vi kan sige goddag til foråret med mange flere lyse timer og solskinsstunder. Den nye sæson kræver, at du finder forårsgarderoben frem og forbereder dit hjem og have til den nye skønne tid. Her kan du få en række tips til at blive forårsklar.

En ny begyndelse
Mange mennesker lukker sig inde i deres huler om vinteren. Gaderne er tomme og mørke, lige indtil solen atter kommer frem, og planterne spirer frem. Så kommer folk endelig ud af deres gemmer med et smil på læben. Foråret er tiden, hvor alt får en ny begyndelse, og frisk energi skabes. Det er helt naturligt, at man får lyst til at gøre klar til den nye sæson og kommer i et helt andet gear.

Frem med forårsgarderoben
Nu kan uldtøjet og vinterfrakken endelig pakkes i kasser og komme på loftet. Vejret er blevet mildere, og det kræver mindre tøj. Men man skal ikke lade sig narre af solens stråler. Det er stadigvæk koldt, og det er nu, man bliver forkølet, hvis man klæder sig for letsindigt. En god overgangsjakke og et tørklæde er stadig på sin plads - men de varme luffer og den store pelshue, kan godt arkiveres, indtil efterårets ruskende blæsevejr viser sit ansigt.

Gør din have klar
Foråret byder på en masse havearbejde. Der skal ryddes op efter den lange, våde vinter og plantes og sås på ny. Der skal gødes, beskæres og luges, så du kan nyde en skøn og varm sommer med smukke planter, blomster og bær. Hvis du ønsker planter, der ikke kræver det store pasningsarbejde, så kan det anbefales at købe nogle højbede af god kvalitet. Der er ikke noget så skønt og meditativt som havearbejde på en mild forårsdag til lyden af fuglenes pippen.

Den store forårsrengøring
Når solen skinner, kan man pludselig se, at ens vinduer trænger til at blive pudset. Desuden trænger dit hjem garanteret til en ordentlig omgang støvsugning, gulvvask og oprydning. Det er nu, at dine tæpper og dynes skal ud og hænge i haven og bankes fri for støv og skidt. Sengetøjet skal vaskes og hænges udenfor, så duften af forår sætter sig i det. Den store forårsrengøring er altid rar at få overstået, og følelsen bagefter er så tilfredsstillende.

Bliv mentalt klar
Når din have, dit hjem og din garderobe er klar til foråret, så er du godt forberedt. Men for at være helt klar, skal du også forberede dig mentalt. Det er et stort skift for hjernen at gå fra den mørke tid til den lyse tid. Nogle har glæde af lysterapi, andre kan finde ro i kroppen med yoga og mindfullness for at mildne overgangen fra vinter til forår. Den positive indvirkning af, at dagene bliver længere, kan mærket helt ind i krop og sjæl. Foråret giver os frisk energi og lyst til nye begyndelser og projekter.

Privatlivspolitik