Wednesday, November 28, 2018

Få en grøn oase, hvor du kan dase


Er haven så tilgroet, at den er vokset dig over hovedet? Eller er du bare i tvivl om, hvordan du får udnyttet udendørsarealerne mest muligt? Så mangler du måske udefrakommende hjælp og inspiration.

De fleste synes, det er dejligt at have et grønt område, hvor de kan slappe af og nyde solen i sommerhalvåret. Derfor er det også vigtigt, at haven er et sted, hvor du har lyst til at opholde dig. Den skal være brugbar, og der skal være harmoni. Er tiden knap, eller har du bare ikke så grønne fingre, kan din lokale anlægsgartner både hjælpe dig med gode råd og vejledning og med at indrette udendørsområderne, så de passer til dig.

Lav en regnvandsvenlig indkørsel
Lægger du fliser i indkørslen, så læg dem kun der, hvor du rent faktisk kører og benyt grus eller græs rundt om. Så kan regnvandet løbe ned i jorden. Er du mest til fliser, kan du gøre din terrasse eller indkørsel mere regnvenlig, hvis fugerne er brede, og hvis du vælger en fugemasse, som vandet let kan trænge igennem.

Tip: Sørg for, at fliser i haven eller indkørslen skråner. Så kan regnvandet løbe ned i et bed eller ud på græsplænen i stedet for ned i kloakken. Herved undgår du at belaste din kloak, og det sænker risikoen for oversvømmelse og fugtskader i kælderen.

Anlæg en terrasse
En terrasse kan være et hyggeligt samlingspunkt for familien i sommerhalvåret. Her kan du slappe af i havestolen eller holde grillaften med vennerne og naboerne. Din anlægsgartner kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige placering og størrelse af terrassen, så den er det sted, hvor sollys og temperatur passer dig. En fagmand kan også hjælpe med at anlægge en støttemur, som holder terrassen stabil.

Tip: For at afskærme terrassen kan du spare penge ved at bruge planter i stedet for hegn. Find nogle planter med en god vækst, som ikke koster så meget, fx pil. På den måde kan du få en billig afskærmning på kort tid.

TEKST Frise 1170X150

Skab nyt liv med flotte bede
Mangler dine udendørsarealer farve og liv, kan et par bede rundt omkring i haven gøre underværker. En ekspert kan hjælpe dig med at udvælge de rigtige blomster både farve- og pasningsmæssigt. Du kan også få hjælp til at anlægge bedene dér, hvor du får allermest ud af dem.

Tip: Du kan bruge flis i dine bede og holde ukrudtet væk. Et 10-15 cm tykt lag forhindrer, at ukrudtet får sol, og uden sol vokser det ikke. Er du ikke begejstret for at luge, og vil du gerne undgå giftige sprøjtemidler, er flis en rigtig god løsning.

Find det rigtige hegn
Det kan være svært selv at sætte et hegn op, så det holder på længere sigt. Hvilket materiale er bedst? Og hvordan gør du det stabilt nok? Hegnsopsættelse er et større projekt, hvis det skal gå rundt om det meste af din grund. Med professionel hjælp slipper du for besværet.

Tip: Overvej et åbent hegn, hvor brædderne er sat forskudt. Hvis vinden kan blæse igennem hegnet, er der en større sandsynlighed for, at det bliver stående under kraftigt blæsevejr. Så sparer du penge på reparationer.

Din lokale anlægsgartner kan bl.a. hjælpe dig med:
› Terrasse
› Indkørsel
› Støttemure
› Hegn og låger
› Græsplæne
› Havearbejde
› Hækklipning
› Træfældning
› Gode råd og vejledning

 

Privatlivspolitik