Monday, October 21, 2019

Er din bil i topform?

Er din bil gået i stykker, skal den selvfølgelig repareres, men vil du gerne gardere dig mod pludselige og dyre reparationer, kan du med fordel få et serviceeftersyn af din bil med jævne mellemrum.

I begyndelsen af 2019 kørte der 2,59 millioner personbiler på de danske veje, og en – eller endda to biler – kan være en nødvendighed for at få arbejds- og familielivet til at hænge sammen i en husstand. Men med en bil følger også ansvaret for at vedligeholde den, så den er komfortabel og ikke mindst sikker at køre i.

Undlad at reparere selv
Det kan potentielt set være livsfarligt at forsøge at reparere en bil selv, hvis man ikke er uddannet mekaniker og har de rette stykker værktøj ved hånden. Jo nyere din bil er, jo sværere vil det oftest også være at fikse den selv. Når du indleverer din bil på et autoværksted, er du sikker på, at den bliver serviceret og repareret efter forskrifterne, så du igen trygt kan sætte dig bag rattet.

Få et jævnligt serviceeftersyn
Mange nyere biler vil af sig selv gøre dig opmærksom på, at det er tid til et serviceeftersyn, og selvom du måske ikke umiddelbart tænker, at der er noget galt, er det i mange tilfælde ofte billigere at forebygge end at reparere. Det samme gælder for dig, der kører rundt i en bil af ældre dato. I stedet for at vente, til bilen går i stykker, kan du med fordel få den efterset med jævne mellemrum, så eventuelle udskiftninger eller småreparationer kan foretages i tide.

Alt efter bilens mærke og alder vil der til et serviceeftersyn blive skiftet olie og diverse filtre, ligesom bremser, styretøj og støddæmper bliver tjekket. Det er selvfølgelig vigtigt, at du straks får udbedret de eventuelle problemer, der kan være til fare for dig selv og andre trafikanter.

Regelmæssige serviceeftersyn sikrer også et bedre hensyn til miljøet. Kører din bil ikke optimalt eller korrekt, kan det resultere i, at du eksempelvis bruger mere brændstof end nødvendigt, hvilket både er dyrt i længden og dårligt for miljøet.

Privatlivspolitik