Monday, July 29, 2019

Din plæne bliver flot med robot

En robotplæneklipper sparer dig ikke blot for det trælsomme arbejde med at slå græs. Den giver dig også en sundere og tættere plæne uden mos og ukrudt. Du får det bedste resultat, hvis du lader en fagmand stå for installationen.

Så snart græsset var lagt omkring den nybyggede villa i 2016, anskaffede Kenneth Ørnsholt Frisk og hans hustru en robotplæneklipper til den cirka 400 kvadratmeter store plæne. ”Den sikrer freden i hjemmet, fordi min kone ikke hele tiden skal minde mig om at slå græsset. Den giver overskud i hverdagen – især for en børnefamilie som os. Vi har også ældre familiemedlemmer, som er rigtig glade for den hjælp, robotplæneklipperen giver,” smiler han.

Med en robotplæneklipper slipper du også for at rive græsset sammen. Den slår det nemlig i helt små stykker, der nedmuldes og fungerer som gødning. Samtidig holder plænen sig tæt og flot, fordi den bliver slået regelmæssigt, og mos og ukrudt bliver holdt nede.

En robotplæneklipper kører på el og er altså mere miljøvenlig end en benzindreven plæneklipper. Den er også mindre larmende, men støjniveauet kan dog variere. Som oftest kan en robotplæneklipper køre på alle tidspunkter af døgnet uden af genere hverken dig eller dine naboer.

Besværligt at lægge kanttråden selv
For at afgrænse robotplæneklipperens arbejdsområde skal der graves kanttråd ned i kanten af haven og langs bede, terrasse, træer osv. Dertil kommer de guidekabler, som hjælper robotten med at finde hen til ladestationen, når den er ved at løbe tør for strøm. Kenneth Frisk og hans kone gravede selv kablerne ned, men belært af erfaring anbefaler de at lade en professionel om opgaven: ”Det er besværligt. Hvis robotten skal slå græsset pænt over det hele, skal tråden ligge lige og have samme afstand til havens kant hele vejen rundt,” siger han.

Reparation og eftersyn
Når du køber din robotplæneklipper hos en specialiseret forhandler, vil der typisk være mulighed for at få en fagmand ud og klare installationen. Samtidig kan du få svar på de spørgsmål, der måtte opstå, og medarbejderne har nem adgang til reservedele, så du hurtigt kan få robotten repareret, hvis den skulle gå i stykker. En anden fordel er, at du kan sende robotplæneklipperen til eftersyn, hvor den bl.a. får softwareopdateringer, som kan medføre nye features og bedre funktionalitet. 

Tip!
Skift robottens knive med jævne mellemrum. Gør den ren, når sæsonen slutter, og sæt den frostfrit vinteren over.

Privatlivspolitik