Thursday, October 17, 2019

Her er de uskrevne Halloween-regler

Mange danskere har taget Halloween til sig, og op til den 31. oktober bugner butikkerne med alverdens Halloween-ting. Afrevne lemmer af gummi flyder på hylderne sammen med pynteedderkopper, klaprende skeletter, uhyggelige græskarhoveder, spøgelsesskumfiduser og Frankenstein-kostumer.

En del af Halloween-traditionen går ud på, at børn og barnlige sjæle klæder sig ud og går fra dør til dør, hvor de rasler efter slik på samme måde, som vi kender det fra fastelavn. Oprindeligt kaldes det at ”trick or treat” (på dansk ”slik eller ballade”), men det er ikke alle, der er lige begejstrede for denne del af konceptet, og hvert år ryger flere danskere til tasterne for at diskutere, hvad der er god rasleskik til Halloween.

Vi har derfor lavet en liste over de uskrevne rasleregler, så alle forhåbentlig kan få en god Halloween – uanset om de fejrer det eller ej.

› Har du børn, der gerne vil ud og rasle til Halloween, bør det kun foregå den 31. oktober.

› Bank kun på de steder, hvor der tydeligt er pyntet op til Halloween – det viser nemlig, at beboerne i huset er med på traditionen.

› Undlad at banke på efter klokken 21.00. Det er trods alt en hverdag, og mange skal op på arbejde næste morgen.

› I kan risikere at banke på hos nogen, der slet ikke har tænkt på, at det er Halloween og derfor ikke har købt slik og søde sager. Så må I blot gå videre og prøve lykken ved et andet hus.

› Ja, vi kalder det ”slik eller ballade” på dansk, men husk nu, at der, ligesom nytårsaften, er grænser for, hvor meget og hvilken type ballade man må lave.

› Det bliver tidligt mørkt på denne tid af året, og det er vigtigt, at I kan ses af billister, så der ikke sker ulykker. Sørg derfor for at have reflekser på.

Vi ønsker alle en rigtig (u)hyggelig Halloween!

Privatlivspolitik