Saturday, December 1, 2018

Hold forbindelsen i feriehuset


Børnene ser Ramasjang. Far følger med i Tour de France. Mor slapper af med online ferielæsning. De udenlandske turister finder seværdigheder på nettet. Familien samles til tv-hygge på en regnvejrsdag. Der er mange gode grunde til at sørge for stabilt tv og internet i feriehuset.

Undersøg dine muligheder
Du kan modtage DRs kanaler gratis via antenne. Hvis du også gerne vil kunne se betalingskanalerne, skal du have fat i en af tv-udbyderne, der distribuerer kanalerne gennem kabel, antenne, parabol, bredbånd eller fibernet. Inden du vælger udbyder, skal du huske at undersøge, hvilke muligheder du har for at modtage tv i feriehuset. Nogle steder må man for eksempel ikke sætte parabol op, mens der andre steder ikke er anlagt kabel- eller fibernet.

Særlig for feriehuse
Mange tv-udbydere har fleksible løsninger, som henvender sig specielt til feriehusejere. Det kan fx være betaling pr. døgn eller måned, at man kun betaler for sommerhalvåret, eller at man kan ændre på kanalerne i tv-pakken fra måned til måned. Det er en god idé at få en ekspert til at hjælpe dig med opsætningen af parabol og antenne. I mange feriehusområder er blæsten hård, og det fyger med sand. Det stiller krav til anlæggets robusthed.

Få lejerne i nettet
Hvis dit feriehus ligger i et område med bredbånd eller fibernet, er der mulighed for at abonnere på pakkeløsninger med både tv og internet. Hvis du udlejer dit feriehus, er en fast forbindelse at foretrække. Stabilt internet er et vigtigt søgekriterie for mange turister, og derfor kan du få nemmere ved at leje huset ud. Lejer du feriehuset ud, bør du gå efter en fast bredbåndsforbindelse på 10 Mbit/s.

Tjek dækningskortet
Hvis kun du og din familie bruger huset – eller hvis der ikke er lagt kabler ud – er mobilt bredbånd en billig og enkel løsning. Tjek udbydernes dækningskort, inden du vælger. Hvis hastigheden er lav, fordi der er langt til nærmeste telemast, kan du koble en ekstern antenne på dit mobile bredbånd. Hvis du er for langt fra både sendemaster og kabler, er der også mulighed for at få internet via satellit.

Privatlivspolitik