Saturday, December 1, 2018

Gi' dit feriehus én på klimaskærmen


At styrke husets klimaskærm handler om isolering og energibesparende løsninger, og udbyttet er et bedre indeklima og store besparelser på varmeregningen.

Giv dit feriehus vintertøj på
Traditionelt set er feriehuse bygget til kun at blive brugt i sommerhalvåret. Dertil kommer, at mange af dem er bygget i en tid, hvor der simpelthen ikke var de samme regler for byggeri, som der er i dag. Det betyder, at feriehuse ofte er rigtig dårligt isolerede. Mange af dem blev bygget i 60’erne, 70’erne og 80’erne, hvor der ikke var de store krav i bygningsreglementet. I dag investerer flere og flere i omfattende isolering, dels på grund af stigende miljøkrav, og dels fordi feriehuse i højere grad bliver brugt året rundt.

For mange handler det om komfort, men det kan også sagtens være en god investering at få lavet energiforbedringer i dit feriehus. Særligt hvis huset har en attraktiv placering og måske trænger til lidt renovering alligevel.

Kig i krystalkuglen
Det handler om at tænke langsigtet, hvis du overvejer at renovere. Det vigtigste er at finde
ud af, hvad du gerne vil med dit feriehus. Hvordan skal det se ud om ti år, og hvad skal det bruges til i fremtiden?

Når du kender dine behov, ønsker og mål, kan du bedre planlægge renoveringen og finde ud af, hvor meget det kan betale sig at investere i projektet. Står du i en situation, hvor både køkke og badeværelse er slidt, kan du slå to fluer med ét smæk og få gjort noget ved isoleringen i samme omgang.

Første spadestik
Det første og mest simple, du kan gå i gang med, er vinduerne. De oprindelige ruder fra 70’erne er nok ikke længere så meget værd. Der står mange feriehuse rundt omkring i Danmark med vinduer af så dårlig kvalitet, at bare det at udskifte dem kan gøre en stor forskel for husets samlede evne til at holde på energien.

Er det fodkoldt?
Er gulvet i dit feriehus meget koldt i vintermånederne? Så er det et tegn på, at der ikke er isoleret godt nok under dit feriehus. Efterisolering af gulvet er derfor en rigtig god idé, hvis du gerne vil undgå kolde fødder og samtidig spare på varmen.

Selvom varmen stiger opad, går der en del varme til spilde, hvis gulvet ikke er ordentligt isoleret. Jo bedre dit feriehus er til at holde på varmen, jo mindre varme skal du bruge. Hvis du påtænker at sælge dit feriehus, bør du desuden have in mente, at et energivenligt feriehus er nemmere at sælge.

Hvad er en klimaskærm?
En boligs klimaskærm er alt det, der skiller ude fra inde. Det betyder blandt andet  ydermure, hoveddør,vinduer og tag.

Energibesparende forbedringer

  • Udskift gamle vinduer
  • Isolér huset, så det bedre kan holde på varmen
  • Overvej din varmekilde: Hvordan varmer du huset op i dag, og kan det gøres bedre?
Privatlivspolitik