Saturday, December 1, 2018

Forny sommerhusets vægge


Med isolerende maling kan du hurtigt forvandle gamle, mørke vægge af træ til moderne, lyse vægge med minimal risiko for gennemslag af harpiks og farvestoffer.

Hvad der kan gå galt med almindelig maling
Umiddelbart er det nærliggende bare at gå i gang med malerprojektet med den maling, du allerede kender. Men i de fleste sommerhuse møder du trævægge, der opfører sig anderledes end de vægge af gips eller mursten, som du kender derhjemme. Træ er nemlig et levende materiale, der konstant arbejder. Hvis du derfor maler med samme almindelige væg- eller loftmaling, kan træets farvestoffer trænge gennem den malede overflade.

Resultatet kan være meget synligt ved, at den flotte nymalede overflade kommer til at se blakket eller beskidt ud. I tilfælde af aggressive knaster vil du sågar opleve gule pletter rundt omkring, hvor harpiksen er slået igennem.

Sådan behandler du indendørs vægge og lofter af træ
Det nærliggende spørgsmål er så, hvad du egentlig kan gøre uden at sætte helt nye vægge op. Heldigvis har malingsproducenterne et svar på problematikken i form af en isolerende malingstype, der blokerer for gennemslag. Den isolerende maling bliver i mange situationer brugt til behandling af fx nikotin, røg- eller vandskader. Men dens opbygning betyder også, at isolerende maling gør sig godt til at beskytte mod gennemslag fra træets farvestoffer og harpiks.

Hos mange producenter har du dertil muligheden for at opbygge en fin systembehandling. Har du særligt udsatte vægge, kan du både grunde og male med isolerende maling. Hvis dine krav er lidt mindre end det, så vil det ofte være nok at grunde med en isolerende maling – hvorefter du så kan male færdigt med den maling, du allerede kender.

Kontakt din lokale farvehandler for yderligere råd og vejledning om brugen af isolerende maling.

Privatlivspolitik