Monday, December 9, 2019

Bliv klogere på sommerhusudlejning

Sponseret indhold 

Uanset om du allerede ejer et sommerhus eller drømmer om at gøre det, har du sikkert en masse spørgsmål, når det gælder udlejning af sommerhus. Du ønsker formentlig at vide, hvad der er forbundet med udlejning af et sommerhus og praktiske forhold som gældende regler ved udlejning og forsikring samt skatteregler.

I denne artikel får du de grundlæggende oplysninger, så du kan tage stilling til, hvilken udlejningsmetode der passer bedst til dine behov.

Hvad indebærer sommerhusudlejning?
Vælger du selv at stå for udlejningen, skal du være opmærksom på, at det kan indebære en del praktisk arbejde. Lige fra hvilke platforme du vil vise dit sommerhus på til at tage imod dine gæster og sørge for nøgleudlevering samt rengøring efter gæsternes afrejse. Det er også vigtigt at stå til rådighed, for eksempel hvis strømmen går, eller vandvarmeren er gået. Det er forbehold, man skal have med i overvejelserne, når man tænker på at udleje privat. Til gengæld sparer du den provision, et professionelt udlejningsbureau tager i betaling.

Et professionelt udlejningsbureau tager sig i de fleste tilfælde af alle ovenstående situationer, men det er naturligvis ikke gratis. Et udlejningsbureau vil tage en procentdel af lejeindtægt som betaling/provision for ydelserne. Ydelser som inkluderer professionel markedsføring, så du er sikker på, at dit sommerhus er til stede på de store bookingportaler og dermed også der, hvor gæsterne booker. Et udlejningsbureau vil også varetage alt fra gæsternes ankomst til afrejse, alle betalinger og efterfølgende rengøring af sommerhuset. Det betyder, at du i princippet ikke behøver løfte en finger alt efter, hvad der bliver aftalt i din udlejningsaftalen.

Skatteregler og forsikring
Udlejer du dit sommerhus gennem et udlejningsbureau er bundfradraget 41.800 kr. i 2020. Det betyder, at de første 41.800 kr. af lejeindtægten er skattefrie. Det vil sige, at du skal betale 0 kr. i skat af bundfradraget, og herefter er der et skattefradrag på 40% på den del af indtægten, der overstiger de 41.800 kr.

Udlejer du privat, er skattereglerne ikke lige så fordelagtige. Her bliver du kun tildelt et bundfradrag på 11.500 kr. pr. sommerhus. Ved privatudlejning skal du være opmærksom på, at du selv skal lave indberetningen til skat – det er en opgave et udlejningsbureau vil varetage for dig.

Uanset om du udlejer dit sommerhus privat eller gennem et udlejningsbureau, skal du være opmærksom på at have en fritidshusforsikring. En af ulemperne ved at udleje sit sommerhus kan nemlig være, at der kan opstå skader eller tyveri. Derfor er det vigtigt at undersøge, præcist hvad din forsikring dækker. Udlejer du gennem et udlejningsbureau, vil du som oftest være dækket af udlejningsbureauets forsikring.

Regler ved udlejning
I Danmark er det ulovligt udelukkende at bruge sit sommerhus til professionelt brug, og derfor er det heller ikke tilladt at udleje hele året rundt. Udlejningsåret kan deles op i 2 perioder. En sommerperiode, der går fra 1. marts til 31. oktober – her er der ingen begrænsning på, hvor meget du må udleje dit sommerhus – og en vinterperiode fra d. 1. november til slutningen af februar, hvor du maksimalt må udleje dit sommerhus i 9 uger. Ved brug af et udlejningsbureau sørger de for, at de gældende regler bliver overholdt.

Sidder du stadig med ubesvarede spørgsmål?
Du kan se mere om reglerne for udlejning af sommerhuse på www.dancenter.dk/udlejning-sommerhus/. Her finder du mere information om lejeindtægt, forsikring, skatteregler og gældende regler for udlejning. Du kan også benyttes hjemmesidens lejeindtægtsberegner og blive klogere på, hvor meget du potentielt kan tjene på at udleje dit sommerhus.

Privatlivspolitik