Vælg de bedste planter til sommerhusgrunden

Drømmer du om en anden beplantning på din sommerhusgrund? Denne artikel giver en lille intro til, hvad, hvorfor, hvornår og hvordan man kan gribe sagen an og giver forhåbentlig blod på tanden til at gå i gang.

Året rundt i feriehuset

Vind, vejr og almindeligt brug slider især på husets ydre dele, og det kan være vigtigt at få ordnet nogle opgaver på bestemte tider af året. Planlæg din vedligeholdelse efter årstiderne og brug fire årlige weekender på at sørge for dit hus – og resten af tiden på at slappe af og nyde livet i dit feriehus.

Sådan sælger du dit feriehus

Går du og drømmer om at sætte dit feriehus til salg, så du kan frigive penge til andre projekter? Så er det nu, du har de bedste betingelser for et godt salg. I øjeblikket er der nemlig for alvor gang i feriehusmarkedet.

Få andre til at klare græsslåning og vedligehold

Det kan være svært at nå det hele selv – særligt når man har to huse at passe. Flere og flere overgiver rengøringen af feriehuset til en professionel, der samtidig kan holde øje med huset og fikse småting.

Hold forbindelsen i feriehuset

Børnene ser Ramasjang. Far følger med i Tour de France. Mor slapper af med online ferielæsning. De udenlandske turister finder seværdigheder på nettet. Familien samles til tv-hygge på en regnvejrsdag. Der er mange gode grunde til at sørge for stabilt tv og internet i feriehuset.

Feriehusets vilde have

De fleste feriehushaver er lidt mere vilde end dem, man ser i et parcelhuskvarter. Men de kræver stadig pleje – både af hensyn til dig selv og andre.

Gi' dit feriehus én på klimaskærmen

At styrke husets klimaskærm handler om isolering og energibesparende løsninger, og udbyttet er et bedre indeklima og store besparelser på varmeregningen.

Forny sommerhusets vægge

Med isolerende maling kan du hurtigt forvandle gamle, mørke vægge af træ til moderne, lyse vægge med minimal risiko for gennemslag af harpiks og farvestoffer.

Fornyet og forbedret feriehus

Hvis du planlægger at renovere dit feriehus, er det vigtigt at tænke dine behov og ønsker grundigt igennem og på samme tid tage husets egne særheder og historie i betragtning.

Højt på strå

Helt tilbage siden Stenalderen har man i Danmark benyttet sig af strå – også kaldt tagrør – som afdækningsmateriale til hustage. Og forestillingen om det stråtækte bindingsværkshus i landlige omgivelser er for mange i dag forbundet med nostalgi og romantik.

Mere end bare varm luft

En luft til luft-varmepumpe er ofte billig at anskaffe og god at benytte i feriehuse eller som supplement til opvarmning af mindre helårshuse.

Costa del Danmark

Verdensøkonomien er i fremgang, hvilket betyder, at turismen også er i fremgang. Det kan mærkes på feriehusudlejningen, men det kan også mærkes i den overordnede danske turisme. Men hvad er egentlig det særlige ved destinationen Danmark?

Privatlivspolitik