Tuesday, May 14, 2019

Navigér i pære-junglen!

Sponseret indhold

Hvilken el-pære bør du vælge? Og hvad er det nu lige, forskellen er på en A-pære og en LED-pære? Læs med her og bliv lidt bedre til at navigere i udbuddet.

Mere end bare belysning
Om du står midt i et større projekt og mangler adskillige lyskilder til den nye tilbygning, eller om du blot behøver en enkelt el-pære til lampen over spisebordet, så er lys ikke bare lys. God belysning kan indrette og inddele et rum i sektioner, men også give velvære og energi til at klare dagens strabadser.

Gløde-, LED- eller A-pære?
Den nu udfasede glødepære har en gennemsnitlig levetid på ca. 1.000 timer. Til sammenligning har en A-pære og en LED-pære en hhv. 10 og 15 gange så lang levetid.

Fælles for LED- og A-pæren er, at begge er de mest energivenlige lyskilder, du kan benytte. De to kan dog se nok så ens ud, men der er en væsentlig forskel, ikke blot hvad angår førnævnte levetid, men også hvad angår energiforbrug, affaldssortering og indholdet af kviksølv.

A-pæren er det, vi engang kaldte sparepæren. Den har et lavt energiforbrug og en lang levetid på ca. 10.000 timer. Til gengæld tænder den ikke lige med det samme, og så kan den indeholde kviksølv.

LED er en forkortelse for Lys Emitterende Diode. LED-pæren har ligesom A-pæren et lavt energiforbrug, dog en noget længere levetid på minimum 15.000 timer. Den tænder med det samme og indeholder ikke kviksølv, men er på den anden side dyrere i indkøb end A-pæren.

Den rigtige pære for dig
Hvilken pære du bør vælge, afhænger af dit behov. Hvor vigtig er en god farvegengivelse for dig? Skal pæren have en lysdæmperfunktion? Da et godt lys er så vigtigt, bør du under alle omstændigheder kun købe el-pærer af god kvalitet for at få mest mulig glæde af dem.

Følg linket og bliv endnu klogere på, hvilken el pære du bør vælge.

Privatlivspolitik