Tuesday, September 4, 2018

Få styr på dit træpillefyr


Når du skal have opvarmet dit hus, er biobrændsel både billigere og en mere miljøvenlig løsning end el og olie.

Hvad er biobrændsel?
Biobrændsel er en samlet betegnelse for træ, halm, korn, skaller, kerner og frø. Der findes flere forskellige løsninger inden for biobrændsel. Træpillefyr og kombifyr, der begge fyres med træpiller, er de mest almindelige fyr til biobrændsel. En tredje mulighed er en masseovn, som kan rumme al slags brænde. Ulempen er dog, at masseovnen skal mures op i huset og kræver meget plads.

Et fyr kræver et fyrrum med plads til brændslet. Fyret skal renses oftere end olie- og gasfyr, medmindre man vælger en selvrensende model. Placeringen skal godkendes af en skorstensfejer. Få en autoriseret installatør til at installere dit fyr eller ovn og guide dig i brug og vedligeholdelse – det sikrer en optimal forbrænding.

Få mest muligt ud af dit træpillefyr
Billige træpiller i dårlig kvalitet er dyre i længden, fordi de brænder hurtigt af, og det kan øge dine vedligeholdelsesomkostninger på dit fyr eller træpilleovn. Sørg derfor for, at du køber dine træpiller i en certificeret kvalitet, der kan betale sig i længden.

Når du skal finde de træpiller, der passer bedst til dit behov, er du nødt til at prøve dig frem. Du skal derfor ikke gå ud og købe stort ind af en pilletype, du aldrig har brugt før. Start med en lille portion, og så kan du bagefter købe mere, hvis det viser sig at være et godt produkt.

Kvalitet og service er afgørende
Træpiller kan fås i mange forskellige kvaliteter, og det kan være rigtigt svært at gennemskue på forhånd, om en træpilles kvalitet er i orden. Det er derfor vigtigt, at du køber dine træpiller fra en forhandler, der har en ordentlig service. Det vil sige, at du skal sikre dig, at din træpilleforhandler vil hente og bytte dine træpiller, hvis det viser sig, at produktet ikke lever op til dine forventninger. Find en forhandler, som du har tillid til.

Du kan tydeligt se, om brændkvaliteten er i orden, når der bliver lavet servicetjek på pilleovnen. Jo dårligere en pille er, jo mere vil den svine i pilleovnen.

Spar
Du kan spare ca. 19.000 kr. om året i et 130 kvadratmeter parcelhus ved at installere et nyt, automatisk pillefyr i stedet for en oliekedel, der bruger 2.400 liter olie pr. år.

Kilde: www.sparenergi.dk

Privatlivspolitik