6 typiske fejl du begår, når du indretter dit køkken

Der er mange elementer at tage højde for, når du skal indrette dit køkken. De fleste vil selvfølgelig gerne skabe et køkken med plads til familiehygge og lækker madlavning. Men flere glemmer funktionaliteten, når drømmekøkkenet skal indrettes og designes. Læs med her, hvor vi fortæller, hvordan du kan undgå de mest almindelige indretningsfejl i køkkenet.
1. Der er skuffer over alt
At indrette med skuffer kan være både smart og praktisk. Men ikke hvis de er over alt. Høje vaser og pakken med Coco Pops kan nemlig ikke nødvendigvis være i en skuffe, så sørg for, at der også er skabe i dit køkken. Dertil giver brede, lange skuffer et flot og stringent design, men de fylder også meget, når de trækkes ud. Du bliver derfor nødt til at træde et par skridt tilbage, hver gang de skal åbnes. Hav det derfor med i dine overvejelser, når du vælger, hvorhenne du ønsker skuffer, og hvor du ønsker skabe.
2. For få stikkontakter
Kaffemaskine, elkedel, stavblender, røremaskine… og listen fortsætter. Det moderne køkken er fuld af elektriske apparater, der har brug for strøm. Husk derfor at tilføje nok stikkontakter, så du ikke behøver at hive ledninger ind og ud, når du er i gang i køkkenet.
3. Forkert placering af opvaskemaskine
Det er praktisk at sætte sin opvaskemaskine tæt på køkkenvasken, så det er nemt smide madaffald ud, skylle service af og sætte det direkte i opvaskemaskinen.
4. For lille vask
En køkkenvask skal gerne være minimum 45 cm bred på den ene led, så der er plads til en almindelig bradepande, mens en passende dybde er omkring 16-18 cm. På den måde har du skabt optimale betingelser for at tage opvasken.
5. Mangel på bordplads
Flere undervurderer, hvor meget bordplads de har behov for – især ved siden af køkkenvasken og kogepladen. Her skal man som tommelfingerregel gerne have minimum 40 cm bordplads på begge sider af vask og kogeplade.
6. For lidt gulvplads
Er I ofte flere i køkkenet på samme tid, så er det fornuftigt at overveje, hvor meget gulvplads, der skal være. Som udgangspunkt skal der være 120 cm i bredden, så to personer kan gå forbi hinanden uden problemer. Derudover er der i køkkenet også mange skuffer, der skal åbnes, mad der skal sættes i ovnen, og service der skal i opvaskeren. Sørg derfor for at skabe gulvplads, så selvom køleskabet skal åbnes, vil der stadig være plads til, at en anden person kan gå forbi.
Del


