Monday, March 25, 2019

Pernille Riis: ”Hjemmet er mere end blot et sted at være.”

Pernille Riis fra Holstebro er mor til Alba Viola og Noah på henholdsvis ni og 13 år. Derudover er hun husejer og en af Danmarks førende stylister inden for boligindretning, trendsetting og styling af hjemmet. For 10 år siden flyttede hun og familien ind i en 3-plans murermestervilla fra 1938, som tidligere havde været byens vaffelbageri. Pernille har en kærlighed til ældre huse med sjæl, og her får du muligheden for at komme med inden for, når hun fortæller om indretningen i hendes eget hjem.

Hjemmet afspejler personerne, der bor i det
For Pernille er hjemmet mere end blot et sted at være, og indretningen har stor betydning: ”Det betyder meget for mig, at mit hjem afspejler mig – at der er personlighed og hygge. Derudover er det vigtigt for mig, at farverne er i overensstemmelse med de farver, jeg elsker i den pågældende periode. Derfor maler jeg enormt ofte.”

Og farver er netop et af Pernilles gode råd til dig, der gerne vil skabe en særlig stemning i hjemmet. ”Indret med de farver, du holder mest af, og som giver den rette energi og følelse – og husk, at hvid, sort og grå også kan overvejes. Derefter kan du begynde at trække andre elementer ind i rummet.” Derudover er planter et vigtigt element i Pernilles indretning, da de også skaber stemning. ”Du kan gribe det an på mange forskellige måder, men det er en god idé at bevare overskueligheden. Lav en liste over ting, du skal have i dit rum, og dernæst en liste over ting, du ønsker, skal være i dit rum.”

Frise1

Spisestuen er familiens samlingspunkt
Når man spørger Pernille, hvad hendes yndlingsrum i huset er, er hun ikke i tvivl: spisestuen. ”I vores hjem er spisestuen et alrum, som adskiller køkken og stue, og det er familiens samlingspunkt. Det er her, vi opholder os, når vi har gæster, når børnene laver lektier, spiller brætspil osv. Spisestuen er også et godt rum, fordi det er et gennemgangsrum. Det betyder, at det skal være fint og funktionelt fra alle vinkler.”

Det kan være en større udfordring at kombinere funktionalitet og æstetik, men for Pernille er det en leg: ”For det første elsker jeg en udfordring, så det er sjovt for mig at skabe det nødvendige og ønskede i ét rum. Funktionalitet er altid et must for en børnefamilie, og derfor tænker jeg altid i opbevaring, flere siddepladser m.v. ind i indretningen. Man kan f.eks. bygge en bænk, som også kan bruges til opbevaring af brætspil eller havehynder. Derudover kan man også bruge halvdelen af bænken til pynt og planter, som kan skabe hygge i et rum.” 

Brugt og personligt er godt
Det kan være svært at navigere i junglen af interiør, møbler, tilbehør osv. Pernille selv elsker at købe brugte ting: ”Jeg er ofte på jagt efter designklassikere, og jeg har for nyligt købt en Wegner Buttefly på Instagram af en, som skulle have en anden Wegner-stol. Det giver så god mening at aftage fra andre. Når jeg køber nyt, er det typisk fordi, en ny trend fanger mig.” Både interiørbutikker, genbrugsbutikker, diverse markeder og Den Blå Avis bliver besøgt, når Pernille leder efter ting til sin bolig, og hvis ikke hun kan finde det, hun leder efter, bygger hun det selv.

Der findes flere interiørbutikker, som sælger smukt tilbehør, og én af dem er Pernilles egen webshop www.shoplivink.dk. Her sælger hun unikaprodukter, som indeholder et strejf af humor. Derudover køber hun produkter i designbutikker, hvor hun selv kan påvirke produktet ved selv at vælge materiale, størrelse osv. ”Det giver personlighed at indrette med f.eks. et tæppe, du selv har designet. Det er fedt og anderledes, og det giver dig muligheden for at skille dig ud.” 

Frise2

Trends i 2019
Vi har spurgt Pernille om, hvilke trends hun ser for 2019, og hendes bud er: 

Naturen: ”Naturen bliver en trend som aldrig før. Farverne skal være natur, brune, nude, havre osv. Den velkendte ”tone i tone”-stil, hvor det hele skal matche er stadig populær, men rammerne er blevet bredere, og man må gerne skille sig ud i sammensætningen af farver og materialer. For Pernille er trenden mere afslappet. Hun siger: ”Hvor et tæppe tidligere skulle være foldet uden fejl og ligge snorlige på sofaen, må det nu gerne ligge lidt henslængt i sofaen.”

Nye overflader: I forhold til materialer bliver træ et endnu større hit i 2019: ”Træ i alle afskygninger er populært. Det ses tydeligt hos køkkenfirmaerne, som tidligere har haft meget fokus på sorte og hvide køkkener. I år ser man generelt flere overflader med træ, farver og linoleum på borde, bordplader, skriveborde osv.”

Fløjl: ”Når vi nærmer os vinteren, tror jeg, at fløjl bliver et hit. Velour hittede i 2018 – og er stadig et populært materiale. Det hænger måske sammen med, at folk bliver mere modige hen mod vinteren. Farverne får lov til at komme frem, og i år kombineres de så med de beige og brune nuancer.” 

8 råd fra Pernille til dig, der skal i gang med at indrette:
1/ Renovér eller indret ét rum ad gangen.
2/ Arbejd fra hjørne til hjørne i rummet. Mange sætter alle tingene rundt langs væggen, hvilket resulterer i meget ubrugt gulvplads midt i rummet.
3/ Indret med de farver, du holder mest af.
4/ Indret med planter og blomster for at skabe en stemning.
5/ Indret med personlige ting, f.eks. arvestykker, fine små humoristiske billeder.
6/ Skab lethed i rummet ved at indrette med møbler, der kan hænge på væggen eller indret med møbler og ting, der kan flyttes rundt, f.eks. kurve med planter i eller en puf.
7/ Tænk funktionalitet ind i indretningen, f.eks. opbevaring eller flere siddepladser i form af en bænk i spisestuen, hvor du også kan opbevare havehynder, børnespil og andre ”grimme” ting, som man ofte flytter rundt på.
8/ Find ting, som giver dit hjem sjæl. Du kan finde lækre ting i diverse interiørbutikker, genbrugsbutikker, markeder, Den Blå Avis, Instagram osv.

Pernille er ejer og stifter af designvirksomheden LIVINK, hvor hun producerer interiør, plakater, keramik, puder, m.m. i høj kvalitet og i et unikt design, som matcher den skandinaviske indretning. Hun blev kåret som Årets Stylist i 2016. Derudover indretter hun for både private og erhverv og er stylist for designvirksomheder. Pernille er fast skribent hos Magasinet Boligforbedring. Følg Pernille på Instagram, hvor hun deler flere billeder af sit smukke hjem.

Privatlivspolitik