Wednesday, November 28, 2018

Er du gået på grund?


Har du netop købt en ny grund, eller overvejer du at plante en hæk, så naboen ikke kan smugkigge på din flotte figur, mens du solbader? Så har du brug for en landinspektør.

Som boligejer er det meget sandsynligt, at du på et tidspunkt får brug for en landinspektør, og derfor får du her fire scenarier, hvor en landinspektør kan hjælpe dig.

1/ Helt hen i hegnet
Du vil gerne plante en hæk eller sætte et hegn op for at skærme af over til naboen. Men hvor er det nu lige din grund går til? En skelgrænse markerer, hvad der er din grund, og hvad der er naboens grund, men den er ikke altid synlig. En landinspektør kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor skelgrænsen går, så du ikke kommer til at plante din nye hæk på naboens grund.

2/ 1 + 1 = 1
Ja, den er god nok. Du har købt to ejendomme, og du vil gerne bygge midt i det hele. Men det må du ikke, så længe grundene er separate, for det er forbudt at bygge henover et skel. Hvis du vil realisere dit nye byggeprojekt, skal grundene lægges sammen, og her kan en landinspektør være behjælpelig med at indhente tilladelser.

3/ Det skal bare sættes af…
Altså huset. Bare rolig. Du har købt en helt bar grund og skal bygge alt fra bunden. Men hvor på grunden må du placere dit hus? En landinspektør kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor på din grund dit hus kan stå lovligt, og på landinspektør-sprog hedder det, at huset sættes af.

4/ Bytte bytte købmand
Du har endelig købt en grund, og nu skal du bare have bygget dit nye hus. Men uanset, hvordan du vender og drejer det, kommer du for tæt på et skel, og det hus, du ønsker dig, er desuden for stort til, at du kan overholde byggeprocenten. Ved at købe et stykke jord af din nabo kan du rykke skellet og udvide din grund. Du er nu klar til at bygge dit drømmehus – helt uden at bryde loven. Det er en win-win-situation, og det eneste, du skal bruge, er en landinspektør, som kan hjælpe dig med arealoverførslen.

Privatlivspolitik