Thursday, October 4, 2018

Sæt kulør på dit hjem


Det er tidskrævende at male sit hjem selv, og det store arbejde kan i sidste ende vise sig at være spildt, når du skal sælge boligen.

Du kender det. Før eller siden kigger du på dine vægge og konstaterer, at farverne er falmet. Det er ved at være tid til at male igen. Udsigterne til at skulle bruge en eller flere weekender på det omfattende arbejde er måske ikke lige det, der får mundvigene til at pege opad.

En rigtig maler
Du kan hyre en rigtig maler til at give dit hjem en omgang. Så er du sikker på, at arbejdet bliver gjort ordentligt, og du sparer en masse tid. Den vigtigste fordel er dog kvaliteten af arbejdet. Bundarbejdet udgør som regel 80-90 % af det samlede arbejde, og det er ofte her, det går galt.
Det er de færreste, der er i stand til at lave et professionelt bundarbejde med fx. sandspartling af vægge. Slibning og maling af træværk, døre og vinduer bør man også overlade til professionelle. Maleren har trods alt 3,5 års uddannelse bag sig.

Råd til maler
I første omgang kan det muligvis se ud, som om du sparer nogle penge ved at male selv. Men det er faktisk ikke så dyrt at få en rigtig maler til at udføre opgaven. Der er nemlig mange fordele ved at benytte sig af den ydelse, malere kan give. Får du en professionel til at male, bliver resultatet ofte flottere, og det holder længere, hvilket kan give dig en god besparelse på den lange bane. Samtidig kan maleren købe materialer billigere end private, da maleren ofte køber i langt større mængder ad gangen.

Maler Frise2

Farverige fordele
Det kan også være, du trænger til lidt forandring i dit hjem. Måske overvejer du at benytte dig af en ny, frisk farve til at bryde med det traditionelle. En rigtig maler er vant til at arbejde med alle regnbuens farver, og han eller hun kan rådgive dig om farver og stil. Maleren ved, hvilke farvenuancer der passer sammen, og hvordan de spiller med lyset i husets forskellige rum.
I en salgssituation får sælgeren desuden mere for boligen, når arbejdet er ordentligt udført. Med hjælp fra en rigtig maler undgår du at male dig selv op i et hjørne, hvis du påtænker at score en ekstra gevinst ved at sælge dit hus nymalet.

Husk det udvendige
Når vejret er til det, så giv også det udvendige træværk en omgang. Sensommeren siges at være den bedste tid til at male gavl, stakit eller skur. Har foråret forinden været særdeles tørt, kan du dog højst sandsynligt starte dit malerprojekt endnu tidligere på sommeren.

Privatlivspolitik